Πολιτικη & Οικονομια

Από τον Θαλασσινό στον Μπαλάφα

Όσα ξέρουν οι εναλλακτικοί καλλιτέχνες για τον κορωνοϊό δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκράφιτι σε δρόμο της Αθήναγ για τον κορωνοϊό
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Βαγγέλης Περρής παραθέτει τις θεωρίες Ελλήνων καλλιτεχνών για τον κορωνοϊό και τα μέτρα αντιμετώπισής του.

Με το που εμφανίσθηκε ο κορωνοϊός και τα επακόλουθα μέτρα, μια σειρά από Έλληνες καλλιτέχνες ένιωσε ότι είχε χρέος να διαφωτίσει τον λαό για αυτό που πραγματικά παίζεται. Πριν τους χειροκροτήσουμε ή αποδοκιμάσουμε, καλό θα ήταν να γνωρίσουμε τις θεωρίες τους και να παραθέσουμε την εμπειρία και τις γνώσεις που τους οδήγησαν σε αυτές.

Λεωνίδας Μπαλάφας

Η θεωρία του: Ο κορωνοϊός είναι σχέδιο του διαβόλου που μέσω του Μπιλ Γκέιτς και του Ροκφέλερ θέλει να γεμίσει τον κόσμο με κεραίες 5G.

Αποδείξεις:-

Τα λόγια του: «Όχι Κυριάκο Μητσοτάκη.Οχι Νίκη Κεραμεως. Όχι Χαρδαλια.Όχι Μαζανη. Το μέλλον της ανθρωπότητας δεν ανήκει ούτε σε εσάς, ούτε στον Gates, ούτε στον rockfeller, ούτε στον Rothchild. Όσο καιρό ήμασταν σπίτι τοποθετήσατε ανά την Ελλάδα χιλιάδες κεραίες 5G.Καταστρέφετε με τις μάσκες το ανοσοποιητικό των ανθρώπων μεγεθύνοντας το καθημερινό άγχος της επιβίωσης μιας που διαλύετε την οικονομία. Φέρνετε τα εμβόλια μιας εταιρίας εν ονόματι astrazeneca που στις 5 Μαΐου αναφερόταν κι ο Τσιοδρας για τα εμβόλια του Gates. Όταν όλα ενεργοποιηθουν θα πέφτει ο κόσμος σαν τα κοτόπουλα και ο κορωνιος θα ανθίζει.Έχει ο διάβολος σχέδιο αλλά και ο Θεός το δικό του»

Ποιος είναι: Έχει κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ. Το 2006 συμμετείχε στο Fame Story 4 από το οποίο βγήκε νικητής.

Παντελής Θαλασσινός

Η θεωρία του: το κράτος κατασκευάζει ιούς και μέσω νανοτεχνολογίας ελέγχει  τα GPS με σκοπό να μας μιζεριάσει.

Αποδείξεις:-

Τα λόγια του: «Τι να την κάνεις τη ζωή με μάσκα και τόσα λίγα λεφτά; (Αν δηλαδή ήταν περισσότερα;) Αυτοκτόνησε καλύτερα κολλώντας κορωνοϊό και σκότωσε και άλλους που έχουν μιζεριάσει χωρίς φιλιά και αγκαλιές».

Το έργο του: Μπήκε στη δισκογραφία το 1987με το συγκρότημα Λαθρεπιβάτες. Το 1993 ξεκινά η σόλο καριέρα του.Στα τραγούδια του ενώνει το έντεχνο τραγούδι με το παραδοσιακό. Έχει γράψει τραγούδια για τηλεοπτικές σειρές, θεατρικές παραστάσεις και ταινίες.

Σταμάτης Γονίδης

Η θεωρία του: Δεν πρέπει να υπακούμε στις οδηγίες των ειδικών, γι’ αυτό και ο ίδιος διεκδίκησε το δικαίωμα να αγοράζει σπανακόπιτες από οποίο μαγαζί επιθυμεί. Όλα είναι σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς.

Αποδείξεις:-

Τα λόγια του: «Αν το πιστεύει αυτός ο κύριος (ο Μπιλ Γκέιτς)  ότι υπάρχει υπερπληθυσμός, καλύτερα να πεθάνει πρώτος για να δώσει το καλό παράδειγμα (...) Πιστεύω ότι, πίσω απ' όλα αυτά, κάτι κρύβεται (...) Δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοιού. Το λέω και διαισθητικά και σκεπτόμενος γιατί κάτι μας κρύβουν».

Ποιος είναι: Τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ή έχει δημιουργήσει έχουν ξεπεράσει τα 1.000. Επίσης έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία «Ο Ιπτάμενος Λαγός» και «Η απόλυτη ευτυχία του να μην υπάρχεις». Αναφέρονται στις φιλοσοφικές του αναζητήσεις.

Μιχάλης Δέλτα

Η θεωρία του: πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γερμανίας η οποία σε μαζικές κινητοποιήσεις είπε ΟΧΙ στον φασισμό των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Αποδείξεις: Αναφέρεται στις πρόσφατες διαδηλώσεις όπου συμμετείχε και πλήθος ναζιστικών οργανώσεων.

Τα λόγια του: «Μάσκα δεν έβαλα ποτέ μου γιατί έχω πειστεί πως θα βλάψω το ανοσοποιητικό μου και κυρίως επειδή “βλέπω αυτό που Έρχεται” μέσα από όλα τα τεχνάσματα και τα κίνητρα των εξουσιών, ιδιαίτερα αυτής της κυβέρνησης που θα έπρεπε να ανοίξει η Γη και να την εξαφανίσει για πάντα».

Ποιος είναι: Συνδημιουργός του συγκροτήματος Στέρεο Νόβα που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990. Η μουσική τους συνδύαζε στοιχεία της trip-hop, techno και ambient, με ελληνικό στίχο. Στη συνέχεια επέλεξε μοναχική πορεία.

Νίκος Οικονομόπουλος

Η θεωρία του: Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται όταν ένας ορθόδοξος χριστιανός πηγαίνει στην εκκλησία και μεταλαμβάνει. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις βαριές αρρώστιες.

Αποδείξεις: Ο ίδιος δεν έχει πάθει τίποτα

Τα λόγια του: «Εγώ θα κοινωνήσω ακόμη και αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός... Ποια είναι η χειρότερη κολλητική ασθένεια; Και αυτή να είχε, εγώ θα κοινωνούσα».

Ποιος είναι: Αναδείχθηκε από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων «Dream Show – the Music 2», στον οποίο ήταν νικητής. Έχει συνεργαστεί με τον Σταμάτη Γονίδη και άλλους καλλιτέχνες.

Γρηγόρης Πετράκος

Η θεωρία του: Τα χώνει στον Λούλη γιατί μετέχει σε σποτ για τον κορωνοϊό. «Ο Χρήστος δεν έχει καταλάβει τίποτα… ή ακόμα χειρότερα έχει καταλάβει και παρόλα αυτά κάνει τον παπαγάλο τους». Επίσης εκνευρίζεται με τον συνάδελφό του Δρογώση γιατί υποστηρίζει ότι πρέπει να φοράμε μάσκες. «Δεν μελέτησες ποτέ σου μουσική και ταλαιπωρείς το πιάνο όποτε βρεθεί μπροστά σου...Πορεύεσαι έξυπνα εδώ και χρόνια με συνδικαλισμούς, προεδριλίκια..Είμαι σίγουρος ότι μια μέρα θα σε δούμε διευθυντή της ΕΡΤ τουλάχιστον! ..Όχι να γλύφεις τη δικτατορία που έχουμε επίσημα από χθες και να μας λες ψεκασμενους...Τη στιγμή που 1.5 εκατομμύριο Γερμανοί διαδήλωναν χθες...»

(Σ.σ: Ο Γρηγόρης Πετράκος στην ίδια παρέμβαση υποστηρίζει ότι για λόγους αρχής ποτέ δεν μιλάει επιτιμητικά για άλλους καλλιτέχνες. Επίσης όταν αναφέρεται στους 1.500.000 Γερμανούς διαδηλωτές προφανώς εννοεί τους 15.000 που κατέγραψε το σύνολο της παγκόσμιας ειδησεογραφίας.)

Ο θυμός του σχετίζεται με τη πεποίθηση του ότι οι παγκόσμιες κυβερνήσεις θα χρησιμοποιούν το φόβητρο της δημόσιας υγείας για να αφαιρέσουν τα δικαιώματα μας, να μας αποξενώνουν με αποστάσεις και μάσκες.

Αποδείξεις:-

Τα λόγια του: «Με άδειες ΜΕΘ και μηδέν θανάτους (εκτός από κάποιους ταλαιπωρους 90χρονους που μας αφήνουν που και που, πλήρεις ημερών). Μας πείθουν ξανά ότι έχουμε δεύτερο κύμα μέσα στον καύσωνα!!! Με 150 "κρουσματα" που είναι ως επί το πλείστον υγιείς άνθρωποι χωρίς λοίμωξη που απλά βγήκαν θετικοί στο αναξιόπιστο PCR τεστ!... Είναι φανερό ότι πρόκειται πλέον για μέτρο ψυχολογικής επιβολής και όχι δημόσιας υγείας! Λέω ΌΧΙ! Δεν μπαίνω σε super market ΟΎΤΕ ΠΑΡΑΓΓΈΛΝΩ ΑΠΟ Delivery! Το delivery ειναι τρόπος αποξένωσης!!Βρίσκω μικρά μαγαζάκια και ψωνίζω τα απολύτως απαραίτητα έως ότου πάρουν το μήνυμα!»

Ποιος είναι: Φοίτησε στο τμήμα Φυσικοθεραπείας Αθηνών και παράλληλα ξεκίνησε τις σπουδές του στο μοντέρνο τμήμα του Ωδείου Φ. Νάκας στην Αθήνα. Έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στο Fame Story1. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ.

Άρης Σερβετάλης

Η θεωρία του: Η ίδια με του Νίκου Οικονομόπουλου

Αποδείξεις: Οι ίδιες με του Νίκου Οικονομόπουλου

Τα λόγια του: «Κανείς δεν μολύνθηκε ούτε από Εμπολα, ούτε από AIDS, ούτε από λέπρα. Η κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Είναι κοινωνία με την πηγή της ζωής, πώς είναι δυνατόν να μεταδοθεί θάνατος και αρρώστια; Αν ήταν να μεταλάβω με πλαστικό κουτάλι, θα έπαιρνα τη θεία κοινωνία σπίτι μου και θα την έβαζα στην κατάψυξη».

Ποιος είναι: Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός με την συμμετοχή του στο  «Είσαι το ταίρι μου», υποδυόμενος τον Λάζαρο. Ακολούθησαν το «Κλείσε τα μάτια» και η σειρά «Singles» (Κύκλοι: 2, 2 ½, 3), ενσαρκώνοντας το ρομαντικό και ευαίσθητο Φώτη.Tο 2018 πρωταγωνίστησε στην ταινία «The Waiter» και κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Αυτό τον καιρό κάνει γυρίσματα για την ταινία «The man of God»  όπου υποδύεται τον Άγιο Νεκτάριο.

Γιάννης Στάνκογλου

Η θεωρία του: Θέλουν να τα καταργήσουν όλα! Πανηγύρια, χορωδίες, συναυλίες, αγκαλιές, φιλιά, πάρτυ, εκκλησία, σχολείο, παιχνίδι, ανεμελιά, αγάπη, συντροφικότητα, στοργή.

Αποδείξεις: Δεν επιδοτούν τον εσωτερικό Τουρισμό γιατί ξόδεψαν όλα τα λεφτά στις ζαρντινιέρες.

Τα λόγια του: «Έχουμε ξεχάσει πια την ιατρική που διδαχτήκαμε. Παγκόσμια ξεπαστρεύει την υφήλιο ο διαβήτης, αλλά δεν είδα να απαγορευτεί η ζάχαρη. Παγκόσμια ξεπαστρεύει ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά, αλλά δεν είδα να απαγορευτούν τα συντηρητικά και οι επικίνδυνες ουσίες στις τροφές.Παγκόσμια ξεπαστρεύει η ελονοσία, αλλά δεν είδα να χρηματοδοτηθούν προγράμματα μείωσης των κουνουπιών.

Ποιος είναι: Έχει παίξει σε 14 σίριαλ. Αγαπήθηκε από τον κόσμο σαν Αντρέας Βανδουλάκης, επάγγελμα γαιοκτήμων, στο «Νησί» και σαν Θωμάς Κυπραίος στις «Άγριες Μέλισσες». Σε αυτές τις σειρές υπήρχαν και ρόλοι γιατρού, όποτε έτσι μάλλον δικαιολογείται η έκφραση «η ιατρική που διδαχτήκαμε». Έχει κερδίσει το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ της Φλωρεντίας Montelupo Fiorentino MIIFF.

Σταμάτης Κραουνάκης

Η θεωρία του: Ο δημοφιλής συνθέτης σε μια προφητική του ανάρτηση διέγνωσε ότι όποιος προσβληθεί από κορωνοϊό θα πεθάνει γιατί έτσι είναι το σχέδιο. Παράλληλα κάλεσε το λαό σε αντίσταση, δηλαδή να πασαλείφεται με πρόπολη γιατί έτσι κάνουν και στις νεκρές μέλισσες.

Αποδείξεις: Πράγματι οι μέλισσες παράγουν πρόπολη.

Τα λόγια του: «Ο κορωνοβάιρους είναι ολοφάνερη εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών. Το εμβόλιο υπάρχει, προϋπήρξε του ιού. Η πρωτείνη αυτή είναι ανίατη. Πας δεν πας νοσοκομείο τα τινάζεις. Το εμβόλιο θα εμφανιστεί μόλις έχει επιτευχθεί ο στόχος. Συντονίστε την αντίσταση και κρατήστε τη βασική προφύλαξη. Κλείστε την τηλεόραση κι ανοίξτε τα παράθυρα. Η πρόπολη είναι σοβαρό γιατρικό, με πρόπολη πασαλείβουν οι μέλισσες το πτώμα της νεκρής μέλισσας μέσα στην κυψέλη για πλήρη αντισηψία».

Το έργο του: 60 προσωπικοί δίσκοι και 20 συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Μουσική για 30 παραστάσεις και μία για παράσταση μπαλέτο. Μουσική για 54 παραστάσεις. Μουσική για 4 ταινίες. Μουσική για 6 σειρές. Συνεργάζεται με το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μέλος της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Επίλογος

Από τη μια έχουμε τους παραπάνω, από την άλλη γιατρούς, οργανισμούς υγείας και δυστυχώς στοιχεία για χιλιάδες θύματα. Ο καθένας εμπιστεύεται αυτούς που θεωρεί πιο σχετικούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης
Ο Ζαχαριάδης απαντά στον Πολάκη: Αν δεν είχαμε δεχτεί την υποκριτική συγγνώμη σου, δεν θα είχαμε την εκλογική κατάρρευση

«Παύλο λίγο σεμνά, δες και τις δικές σου ευθύνες σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε», γράφει ο Κώστας Ζαχαριάδης στο Χ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.