- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ατύχημα» στο Αιγαίο: Πρόσκρουση τουρκικής φρεγάτας σε ελληνική
«Το παρ' ολίγον θερμό επεισόδιο»
Η τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis» προσέκρουσε στην ελληνική «Λήμνος» σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή
Οι πληροφορίες για πρόσκρουση ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο, τις προηγούμενες ημέρες, φαίνεται πως επαληθεύονται σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Καθημερινή, με τίτλο «παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το συμβάν προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Kemal Reis» που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στα χθεσινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.
Όντως η «Λήμνος» εμφανίστηκε στις ασκήσεις με ένα μικρό σημάδι στην πλώρη της, χωρίς ωστόσο να έχει επηρεαστεί καθόλου το αξιόπλοο και το αξιόμαχό της. Σχολιάζοντας μάλιστα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τη γείτονα και τα οποία υποστήριζαν ότι το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιές ύστερα από «εμπλοκή» με το «Kemal Reis», αρμόδιες πηγές σημείωναν ότι επειδή «διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην φρεγάτα “Λήμνος”», η φωτογραφία από τη συμμετοχή του πλοίου στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX είναι ίση με χίλιες λέξεις».
Πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προέβη χθες σε λεονταρισμούς λέγοντας «είπαμε, μην τυχόν επιτεθείτε στο "Ορούτς Ρέις" αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση».
Εν τω μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διπλωματικές διεργασίες για αποκλιμάκωση της έντασης που έχει πυροδοτήσει η Τουρκία.
Χουριέτ: Μικροεπεισόδιο ανάμεσα σε ελληνικές & τουρκικές φρεγάτες
Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, αναφέρεται σε «παρασκήνιο» και πως προχθές ενώ το Oruc Reis εκτελούσε την εργασία του σε καθορισμένη περιοχή, η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» κινήθηκε εναντίον του τουρκικού σεισμογραφικού, με αποτέλεσμα η τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis» που συνόδευε το Oruc Reis να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ελληνικής φρεγάτας.
Μπροστά στους απότομους ελιγμούς του «Kemal Reis», προστίθεται στο δημοσίευμα της Χουριέτ, η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» αναγκάστηκε να φύγει. Καθώς η ελληνική φρεγάτα έφευγε, μεταξύ δύο τουρκικών πλοίων, προστίθεται, υπήρξε μια επακούμβηση μικρής κλίμακας. Η «Λήμνος», αναφέρεται, πήγε αμέσως μετά για επιδιόρθωση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.