Πολιτικη & Οικονομια

Έκτακτη συνάντηση Δένδια- Πομπέο την Παρασκευή στη Βιέννη

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Δένδιας - Μάικ Πομπέο
Νίκος Δένδιας - Μάικ Πομπέο (Φωτογραφία: EUROKINISSI)

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης Νίκου Δένδια & Μάικ Πομπέο - Θα συναντηθούν τη Βιέννη

Έκτακτη συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας. 

Χθες, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα,Τζέφρι Πάιατ, εξέφρασε την αμερικανική υποστήριξη σε έναν διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία εξέφρασε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα , με την ευκαιρία συνάντησης την οποία είχε με τον κ. Δένδια. «Ως ζήτημα αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν ειρηνικά τα θέματα οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – αποφεύγοντας τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τη δυσπιστία», συμπλήρωσε ο κ. Πάιατ.

Χθες υπήρξαν νέο μπαράζ τουρκικών αεροπορικών παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο. Συγκεκριμένα, 13 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 3 εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά που «σηκώθηκαν» για να τα αναχαιτίσουν. Από τις 45 παραβιάσεις οι 35 έγιναν από τουρκικά κατασκοπευτικά CN 235 που πέταξαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν επίσης και σε 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ