Πολιτικη & Οικονομια

ΥΠΕΞ προς Ερντογάν: Η Ευρώπη θα μάθει τι πραγματικά συνέβη

Ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει την Παρασκευή τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα αιχμηρή ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ κατά της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Νέα αιχμηρή ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ κατά της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΥΠΕΞ προς Ερντογάν: «Ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους υπουργούς για τα πραγματικά γεγονότα» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αιχμηρή ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών κατά του Ερντογάν και τα όσα ισχυρίζεται για το τι συνέβη με το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε νωρίτερα ότι η Ελλάδα «θα πληρώσει βαρύ τίμημα», κάνοντας λόγο περί «μαθήματος» προς την ελληνική πλευρά από την Τουρκία.

«Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας αναδημοσίευσε την απάντηση του ΥΠΕΞ μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.

 

Συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ 

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βιέννη, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στην πρωτεύουσα της Αυστρίας ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας ταξίδεψε την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 εκτάκτως στο Ισραήλ, όπου είχε σειρά επαφών με κορυφαίους πολιτικούς αξιωματούχους της χώρας, ανάμεσά τους και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ερντογάν: Η Ελλάδα πήρε το πρώτο «μάθημα»

«Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis, αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρανε την πρώτη απάντηση» είχε δηλώσει ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποια ήταν η απάντηση αυτή.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, με βάση την ισότητα, τον διάλογο και τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ