Πολιτικη & Οικονομια

Oruc Reis: Έκτακτη σύγκλιση του ΣΕΥ της ΕΕ ζητά η Αθήνα

Ο Νίκος Δένδιας θα ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας © EUROKINISSI

Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχαν πριν λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών με βασικό θέμα τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου Oruc Reis.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Eπίσης συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

H συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα, σύμφωνα με ανάρτηση του κυρίου Δένδια στο Twitter.

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες

Η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να κάνει καθόλου παραχωρήσεις, διεμήνυσε την Τρίτη ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

«Μέχρι το τέλος, θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος υπουργός διεμήνυσε ακόμη πως  «κάθε είδους σεισμογραφικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις» στην περιοχή θα συνεχιστούν. 

«Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η Τουρκία έχει κακές προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί που θέλουν να δουν μια χώρα με κακές προθέσεις πρέπει να κοιτάξουν προς την Ελλάδα», συνέχισε στο ίδιο μοτίβο ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ