Πολιτικη & Οικονομια

Στην Εύβοια σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δράσεις στήριξης για τους πληγέντες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία στην Εύβοια: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 στις πληγείσες περιοχές
Κακοκαιρία στην Εύβοια: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 στις πληγείσες περιοχές © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους νεκρούς από την κακοκαιρία στην Εύβοια - Μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα στις πληγείσες περιοχές.

Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει σήμερα, 10 Αυγούστου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και να συντονίσει τις διαδικασίες για την επαναφορά της Εύβοιας στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Η μεγάλη νεροποντή, με επίκεντρο τους δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων -Μεσσαπίων κινητοποίησε, άλλωστε, από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσής της τον κυβερνητικό μηχανισμό, καθώς αμφότεροι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος πέρασαν την προχθεσινή νύχτα στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, ενώ παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ενημερωνόταν συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που εξελισσόταν από τις αρμόδιες αρχές.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)


«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και αύριο θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή» ανέφερε σε παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρωθυπουργός.

 

Οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Εύβοια έχουν φθάσει τους 7, μεταξύ αυτών είναι και ένα βρέφος 8 μηνών, το οποίο έχασε τη ζωή του στον οικισμό Πολιτικά. Το 8 μηνών βρέφος απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς σε σπίτι στα Πολιτικά, παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο ίδιο χωριό πέθαναν στις πλημμύρες δύο ηλικιωμένοι: ένας 85χρονος και μια 86χρονη, που απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τα σπίτια τους. Στον οικισμό Μπούρτζι ένας 75χρονος έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ανοιχτή γραμμή με τους δημάρχους Χαλκιδέων και Διρφύων -Μεσσαπίων ήταν από την αρχή του ακραίου καιρικού φαινομένου και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ στο σημείο μετέβη από χθες νωρίς το πρωί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μεταφέροντας προς την ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου την πραγματική εικόνα από την νεροποντή.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις τραγικές απώλειες, «η Πολιτεία αντέδρασε αμέσως κινητοποιώντας όλον τον κρατικό μηχανισμό και τους εμπλεκόμενους φορείς που τέθηκαν σε πλήρη επιφυλακή» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως «η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη και χτύπησε και στον τομέα των υποδομών», δείχνοντας την κατεύθυνση των άμεσων κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Δίνοντας μάλιστα μια τάξη μεγέθους του φαινομένου, ο Υφυπουργός εξήγησε πως «η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη. Θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, απεγκλωβίστηκαν συνολικά 97 άτομα με εναέριες διασώσεις, επίγεια μέσα και σωστικές λέμβους, παρότι «την ώρα της μάχης παλεύουμε, δίνουμε τη μάχη με τα προβλήματα και το χρόνο. Και σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ