Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για Βηρυτό: Η Ελλάδα έτοιμη να παράσχει βοήθεια

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: ΕUROKINISSI)

O Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον λαό του Λιβάνου μετά τις πολύ μεγάλες εκρήξεις στη Βηρυτό

Τη συμπαράστασή του προς τον λαό του Λιβάνου εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, στα αγγλικά, στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας στην Βηρυτό.

«Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό του Λιβάνου, ειδικά στις οικογένειες που υπέστησαν απώλειες, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας», ανέφερε στο tweet του ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

Την ίδια στιγμή, εικόνες βιβλικής καταστροφής μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε λόγω έκρηξης 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου σε αποθήκη στο λιμάνι. 

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τους πολίτες μετά την τραγωδία δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη της εν λόγω αποθήκης από το 2014 και πως δεν θα προδικάσει τις έρευνες των αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νιτρικό αμμώνιο είναι ένα ξηρό λίπασμα που αναμιγνύεται με άλλα λιπάσματα όπως φωσφάτα και χρησιμοποιείται σε σοδιές για να ενισχύσει την ανάπτυξη των φυτών. Μπορεί να αναφλεγεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις και είχε χρησιμοποιηθεί ως συστατικό στη βομβιστική επίθεση το 1995 στη βομβιστική επίθεση στην πόλη της Οκλαχόμα, από την οποία είχαν βρει το θάνατο 168 άνθρωποι.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην περιοχή τόνισε ότι ακόμη κανείς δεν γνωρίζει τα πραγματικά αίτια των εκρήξεων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ