Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 480

Συγνώμη, ακόμα δεν έγιναν οι εκλογές και υπουργοί ανησυχούν αν θα παραμένουν στις θέσεις τους;

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 480
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66837-148780.jpg

Ο Ρεπόρτερ της Athens Voice καταγράφει τις σκέψεις του.

Συγνώμη, ακόμα δεν έγιναν οι εκλογές και υπουργοί ανησυχούν αν θα παραμένουν στις θέσεις τους στον επόμενο ανασχηματισμό; Δεν είμαστε καλά!


Οργή στη ΝΔ για τις κινήσεις Μπαλτάκου για νέο «δεξιό» κόμμα. Επίθεση πρώην εκ δεξιών του πρωθυπουργού με φράσεις του τύπου «δεν χρειάζεται ούτε η δεξιά ούτε η πατρίδα “επαγγελματίες” δεξιούς».


Και «καρφιά» από βουλευτή του κόμματος: «Πάμε για τη Νέα Ελλάδα και έχουμε γεμίσει κόμματα και κομματίδια στα δεξιά μας».


Τα μαχαιρώματα μεταξύ Ντόρας και ηγεσίας της ΝΔ συνεχίζονται μετά τις δηλώσεις της βουλευτού ότι η ΝΔ δεν είναι πια ένα μεγάλο κόμμα.


Μέχρι και σκέψεις έγιναν στο Μαξίμου να μην επισκεφτεί ο Α. Σαμαράς την περιφέρεια Αν. Στερεάς και Εύβοιας, όπου είναι υποψήφιος ο Κ. Μπακογιάννης.


Ξαφνικά θυμήθηκαν κάποιοι ότι ο Στ. Παπασταύρου, που θεωρείται διάδοχος του Στουρνάρα, στήριξε... Ντόρα στην εσωκομματική αναμέτρηση για την εκλογή αρχηγού ΝΔ!


Από τις εφημερίδες έμαθε ο Σπ. Λυκούδης ότι στην παρουσίαση βιβλίου της Μ. Κοππά θα έδινε το «παρών» και ο Γ. Παπανδρέου.


Μια κρυφή ελπίδα είχε ο Ευ. Αντώναρος για την ευρωλίστα, μήπως και ήταν στους υποψήφιους της ΝΔ. Δεν του έκατσε. Κι άρχισε τα tweets.


Στον τελικό του κυπέλλου βρέθηκε στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο ο «ΠΑΟΚτζής» υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στ.Καλαφάτης. Ατύχησε.


Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Γ. Φλωρίδης θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση βιβλίου του Μαξ. Χαρακόπουλου με θέμα «Ρωμιοί της Καππαδοκίας».


«Η κυβέρνηση του κράτους της Αθήνας ξέρει πού πέφτει στο χάρτη η Σαμοθράκη;» Από τα λεγόμενα του υποψήφιου περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης Τ. Κουίκ, που μπήκε για τα καλά στο νόημα...


«Κι εγώ μαζί σας» είπε ο Κώστας Κιλτίδης (τον θυμάστε;) στους Ψωμιάδη-Νικολόπουλο. Να περάσει ο επόμενος.


Ευχές για επιτυχίες στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας-Μοραβίας έδωσε ο Αλ. Τσίπρας στην επίσκεψή του στην Πράγα. Ό,τι είναι αριστερό είναι και χρήσιμο. Πλην Περισσού.


Ο Λαφαζάνης και η Πλατφόρμα είναι το αριστερό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Μεγάλη η απογοήτευση για το «Αριστερό Ρεύμα». Να λένε τέτοια οι σύμμαχοι!


«Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν είναι ρομά, μουσουλμάνα και ακτιβίστρια. Η καθεμία από τις τρεις αυτές ιδιότητες χωράει με δυσκολία στα κριτήρια του αριστερόμετρου». Αντιγόνη Λυμπεράκη 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ