- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: Καμία περίπτωση ανασχηματισμού τις επόμενες ημέρες
Τι είπε για κορωνοϊό, μάσκες στην εκκλησία και Τουρκία
Ο Στέλιος Πέτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες - Εχθρός του κορωνοϊού η χαλάρωση.
«Δεν πρόκειται να γίνει ανασχηματισμός τις επόμενες ημέρες», δήλωσε κατηγορηματικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha o υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία τις τελευταίες ημέρες και ώρες. «Θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός το πότε θα γίνει. Είναι προνόμιό του, δεν είναι κάτι που ανακοινώνεται, όταν ο πρωθυπουργός το αποφασίσει, θα γίνει» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.
Το ίδιο κατηγορηματικά διέψευσε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Έχουμε ορίζοντα τετραετίας. Έχουμε ξεκινήσει τη μείωση φόρων και εισφορών ώστε να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη» διαβεβαίωσε.
Για το γεγονός ότι τα αναδρομικά στους συνταξιούχους θα καταβληθούν σταδιακά, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι «υπάρχουν πεπερασμένες οικονομικές δυνατότητες» και ότι εκτός από τα προβλήματα που δημιούργησε στην οικονομία ο κορωνοϊός «έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εξωτερικές προκλήσεις και να εφοδιάζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με όλα τα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους».
Πέτσας: Εχθρός για τον κορωνοϊό είναι η χαλάρωση
«Εχθρός είναι ο εφησυχασμός, η χαλάρωση κυρίως, δεν είναι τόσο τα εισαγόμενα κρούσματα. Ανοιγοκλείνουμε τη στρόφιγγα και ελέγχουμε τις ροές» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τον αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. «Για αυτό παίρνουμε το μέτρο της μάσκας καθώς ο κορωνοϊός μας υπενθυμίζει ότι είναι εδώ».
Μάσκες στις εκκλησίες
Ο κ, Πέτσας για τη μάσκα στις εκκλησίες ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο το εξετάζουν οι ειδικοί, περιμένουμε τις εισηγήσεις τους, προς το παρόν υπάρχει ισχυρή σύσταση για μάσκα στις εκκλησίες. Ας θυμηθούμε τι λέγαμε το Πάσχα, αυτό το Πάσχα είναι αλλιώς. Και αυτό το καλοκαίρι είναι αλλιώς. Ας προσέχουμε».
Τουρκία
Για το ζήτημα του «διαλόγου» με την Τουρκία, τον οποίο επικαλείται η τουρκική πλευρά ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση στην ένταση με την Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Να μην παίζουμε με τις λέξεις και ας προσέχουν όλοι τις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Μιλάμε για τις διερευνητικές επαφές που γίνονταν πολλά χρόνια. Εμείς είμαστε εδώ με βάση το Διεθνές Δίκαιο για να ξαναπιάσουμε το νήμα εκεί που το αφήσανε το 2016».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Το κύριο επιτόκιο αυξάνεται από το 2% στο 2,25%
«Σήμερα, η Ελλάδα καταγράφει τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Υγείας
«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα», είπε απαντώντας στα σενάρια ένταξής του στην ΕΛΑΣ
Στη Μαλακάσα το μεγαλύτερο εργοστάσιο drone της χώρας
«Για δάνειο πολιτικής - επιβίωσης» κάνει λόγο η παράταξη Μπακογιάννη
Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη
«Μετά το 2019 έγινε ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το διεθνές δίκαιο είναι ενιαίο και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «βιομηχανία παραγωγής πολιτικού χρήματος» στις πολεοδομίες
Εξετάστηκαν οι στόχοι αύξησης των αμυντικών δαπανών
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.