- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δένδιας: Δεν υπάρχει διάλογος με την Τουρκία
«Ο καθένας κρίνεται από τη συμπεριφορά του και η συμπεριφορά της Τουρκίας ήταν παραβατική»
Για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο ενδεχόμενο έναρξης διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μίλησεο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Την ύπαρξη διαλόγου με την Τουρκία διέψευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο, όχι όμως επί παντός επιστητού» τονίζοντας πως «δεν συζητά ούτε υπό το κράτος απειλών, ούτε υπό το κράτος προθεσμιών»
Ο κ. Δένδιας κλήθηκε να σχολιάσει ακολούθως την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή η προσπάθεια της Τουρκίας να το μετατρέψει σε τζαμί μόνο κακό μπορεί να κάνει στην εικόνα της Άγκυρας διεθνώς».
Για το σύμφωνα Τουρκίας και Λιβύης ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη διεθνή κοινότητα είναι ανύπαρκτο.
«Η αντίληψη ότι μπορείς να μοιράζεις θαλάσσιες ζώνες αγνοώντας την ύπαρξη του τέταρτου μεγαλύτερου νησιού της Μεσογείου, την Κρήτη, είναι μια τοποθέτηση από την τουρκική πλευρά που δεν είναι θετική» δήλωσε.
Σχολιάζοντας τη στάση της Άγκυρας, ο υπουργός σημείωσε ότι «ο καθένας κρίνεται από τη συμπεριφορά του.
»Και η συμπεριφορά της Τουρκίας ήταν παραβατική, δεν σεβόταν το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και συνεχίζει να είναι. Η Ελλάδα πάντα λέει πως είναι ανοιχτή στο διάλογο, ωστόσο δεν διεξάγει διάλογο επί παντός επιστητού. Μία είναι η διαφορά με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα και οι υπερκείμενες θάλασσιες ζώνες. Επ’ αυτής της διαφοράς η Ελλάδα έχει πει -διαχρονικά- ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει και εφόσον δεν καταλήξουν σε συμφωνία, να κάνουμε ένα συναποσχετικό και να πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης» τόνισε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη διαθεσιμότητά του για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όσο και στη Βουλή
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από τον χρόνο εργασίας
Τα σενάρια που εξετάζονται σε περίπτωση παρατεταμένης κρίσης
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.