Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης για Τουρκία: Πώς φθάσαμε σε αποκλιμάκωση στο Αιγαίο

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έδειξε σε όλους πως «όταν λέμε κάτι το εννοούμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παραμένει σε επιφυλακή παρά τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο από την Τουρκία
Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παραμένει σε επιφυλακή παρά τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο από την Τουρκία © EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ

Άδωνις Γεωργιάδης για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο με την Τουρκία: Χρειάζεται προσοχή, παραμένουμε σε επιφυλακή μέχρι να επιστρέψουν οι δύο στόλοι στους ναύσταθμους.

Για την αποκλιμάκωση στο Αιγαίο και τα πρώτα σημάδια προς αυτήν την κατεύθυνση από την Τουρκία τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η κρίση στο Αιγαίο μετά την τουρκική NAVTEX για το Καστελόριζο θα λήξει «όταν οι δύο στόλοι επιστρέψουν στους ναύσταθμούς τους».

«Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν χαλαρώνουν, μένουν σε επιφυλακή» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υπενθυμίζοντας ότι η τουρκική Navtex ισχύει έως και τις 2 Αυγούστου.

Ο υπουργός εξήγησε ότι υπάρχει σειρά παραγόντων που αναγκάζουν τον Ερντογάν να κάνει πίσω. Ειδικότερα, μίλησε για την τεράστια διπλωματική προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού «που μίλησε σε διάστημα 3 - 4 ημερών με όλους τους ξένους ηγέτες», τη σκληρή δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών για την Αγία Σοφία και τα τουρκικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, τις δηλώσεις Μακρόν αλλά και την αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ μαζί με τις κινήσεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με το αεροπλανοφόρο Άιζενχάουερ καθώς και τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.

«Συνέθεσαν για πρώτη φορά, μια παγκόσμια διεθνή αποδοχή των ελληνικών θέσεων και μια παγκόσμια καταδίκη των τουρκικών θέσεων... προφανώς όλα αυτά αναγκάζουν τον Ερντογάν να κάνει πίσω» εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο.

Άδωνις Γεωργιάδης για ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό - Έδειξε στην πράξη την επιχειρησιακή του ετοιμότητα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στάθηκε ιδιαίτερα και στη σημασία που είχε η αυτόματη αντίδραση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που σε διάστημα λίγων λεπτών, έφτασε στο Καστελόριζο και φύλαξε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνική ΑΟΖ.

«Έδειξε σε όλους, πως όταν λέμε κάτι το εννοούμε. Και αυτό το κατάλαβε και το Βερολίνο, το κατάλαβε και η Μόσχα, το Παρίσι, το κατάλαβε και η Άγκυρα» ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την αποκλιμάκωση στο Αιγαίο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ