Πολιτικη & Οικονομια

Τουρκική Navtex: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Καθώς και με τον Νίκο Δένδια και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος © EUROKINISSI

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για το ζήτημα της τουρκικής Navtex για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση την Τρίτη στο γραφείο του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, σχετικά με το ζήτημα της τουρκικης NAVTEX για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, τόνισε ότι πλέον η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος, μετά και την έκδοση των τριών NAVTEX που εξέδωσε η γειτονική χώρα.

Η Navtex αφορά έρευνες στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά του Καστελορίζου. Μάλιστα, αμέσως τέθηκε σε επιφυλακή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με πλοία του να πλέουν στην περιοχή. Οι προαναγγελθείσεις «σεισμικές έρευνες» είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σε απόσταση περίπου 180 μιλίων από το Καστελόριζο. 


Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, είχε ανακοινωθεί Navtex για γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κύπρου. Συγκεκριμένα, από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου, νοτιοδυτικά της Κύπρου, στα οικόπεδα 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ. Σημειώνεται ότι τέσσερα τουρκικά πλοία θα κάνουν τη νέα γεώτρηση, το Γιαβούζ και τα σκάφη «Ερτουγρούλ μπέη», «Οσμάν μπέη» και «Ορχάν μπέη». Παράλληλα, η Τουρκία προειδοποίησε αυστηρά πως «συστήνεται να μην παρενοχληθεί το πεδίο εργασίας».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ