Πολιτικη & Οικονομια

Ισχυρό μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ προς Τουρκία

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος είναι ικανές να επιτελέσουν αυτό το οποίο έχουν στην άκρη του μυαλού τους οι Έλληνες χωρίς να χρειάζεται να το πούμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Φλώρος
Κωνσταντίνος Φλώρος (EUROKINISSI)

Μήνυμα προς την Τουρκία -και μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την τουρκική NAVTEX- έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το μήνυμα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο στην Τουρκία εστάλη στον απόηχο της ανακοίνωσης για την τουρκική ΝAVTEX με το Καστελόριζο.

«Μαζί με την Εθνική Φρουρά, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος είναι ικανές να επιτελέσουν αυτό το οποίο έχουν στην άκρη του μυαλού τους οι Ελληνες χωρίς να χρειάζεται να το πούμε» δήλωσε συγκεκριμένα από την Κύπρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο στρατηγός Φλώρος, ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις, έγινε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δώρισε στον Μακαριότατο Κύπρου το έμβλημα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αποτελείται από μία περικεφαλαία της αρχαιότητας, μία άγκυρα πλοίου και ένα ζευγάρι φτερά, συμβολίζοντας τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του, εξέφρασε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία.

«Διαχωρίζονται οι τρεις διαστάσεις: Ξηρά, θάλλασα και αέρας, στις οποίες φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε αν και όποτε απαιτηθεί. Ευχόμεθα να μην απαιτηθεί, διότι οι Τούρκοι είναι ορθολογικοί και σκέφτονται καλά και η προετοιμασία μας και η προς πόλεμο προπαρασκευή αποτελεί το εχέγγυο της μη πραγματοποίησης πολέμου. Και αυτό προσπαθούμε» ξεκαθάρισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, στον απόηχο της τουρκικής NAVTEΧ για τις «σεισμικές έρευνες» ανοικτά από το Καστελόριζο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ