Πολιτικη & Οικονομια

ΤΑ ΝΕΑ: Μέσω εκβιασμού πήγαν τα 3 εκατ. στον Καλογρίτσα;

Άρθρο της εφημερίδας μιλά για σύνδεση προστίμου που επεβλήθη στην CCC με το δάνειο προς τον Χρήστο Καλογρίτσα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kalogritsas.jpg

O δημοσιογράφος των «Νέων» Γιώργος Παπαχρήστος συνδέει πρόστιμο του ΣΔΟΕ στην CCC με το δάνειο της κατασκευαστικής εταιρείας προς τον Χρήστο Καλογρίτσα

Τις τελευταίες αποκαλύψεις όσον αφορά τη σχέση του Χρήστου Καλογρίτσα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, στα «Νέα», στη στήλη του «Στίγμα».


Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για τις πιέσεις που δέχτηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά, το 2016, να κάνει εικονικά τιμολόγια με τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC, ύψους 3 εκατ. ευρώ, ώστε να πάρει τηλεοπτική άδεια (και τα οποία τελικά κατέληξαν στην εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη, όπως είπε ο κ. Καλογρίτσας), ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος αφήνει να εννοηθεί ότι η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει το ΣΔΟΕ στην CCC, το 2016, και επέβαλε πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ίσως συνδέεται ο οικονομικός έλεγχος στους Χούρι και στην εταιρεία τους CCC με το δάνειο στον Καλογρίτσα, με τη διαμεσολάβηση Τσίπρα-Παππά, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η CCC δέχτηκε εκβιασμό από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, το ίδιο γράφει και για τον καναλάρχη Κοντομηνά, γεγονός που κατήγγειλε ο ίδιος ο επιχειρηματίας, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Γράφει, μεταξύ άλλων:

«Αναρωτιόμουν χθες, ο αφελής, για το πως το ντουέτο που διοικούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και ήλεγχε όλες τις δουλειές, ήτοι ο Τσίπρας με τον Παππά, βρήκαν τους παλαιστινιακής καταγωγής Λιβανέζους Χούρι για να δανείσουν στον κυρ Χρήστο Καλογρίτσα 3 εκατομμύρια έτσι ώστε να μπορέσει εν συνεχεία αυτός να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να ανοίξει το (περιπόθητο) συριζοκάναλο. Αναρωτιόμουν δηλαδή πώς είναι δυνατόν να παρέκαμψαν ολόκληρη την ελληνική διαπλοκή που εκείνο τον καιρό (το 2016) ήταν πεσμένη «στα τέσσερα, στα τέσσερα εσείς» (που έλεγε και ο Καμμένος) και να «δάγκωσαν» τόσο άγρια την οικογένεια Χούρι για χάρη του κυρ Χρήστου. Και για ποιο λόγο.


Και χθες νωρίς το απόγευμα, μου τηλεφώνησε ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες και φίλος της οικογένειας Χούρι για να μου εξηγήσει το έργο, έτσι όπως το γνωρίζει ο ίδιος από πρώτο χέρι: τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ, με το που ανέλαβαν την εξουσία, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν ήταν να διατάξουν φορολογικούς και άλλους ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και πλούσιους ανθρώπους της χώρας. Με όπλο πότε το ΚΕΦΟΜΕΠ (που ελέγχει τον μεγάλο πλούτο) και πότε το ΣΔΟΕ, και κάποιες φορές «εκφάνσεις» της Εισαγγελίας για το ξύπλυμα μαύρου χρήματος, κατέστησαν όλους αυτούς ομήρους των επιδιώξεών τους. Και εκόντες άκοντες «αρωγούς» των προσπαθειών τους να επιβάλλουν ένα καθεστώς τύπου Λατινικής Αμερικής...

Στο πλαίσιο αυτό, διατάχθηκε να ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ η εταιρεία CCC. Ταυτόχρονα σχεδόν, το 2016 πάντοτε, διατάχθηκε έλεγχος και για αρκετά των μελών της οικογένειας Χούρι, ακόμη και εξ αγχιστείας συγγενείς τους. Γνωρίζω την περίπτωση ενός εξ αυτών των εξ αγχιστείας συγγενών, στον οποίο επιβλήθηκαν πρόστιμα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Και γνωρίζω επίσης ότι διατάχθηκε ο έλεγχος της εταιρείας CCC παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία οικονομική ή άλλη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζω σχετικά ότι η οικογένεια αυτή, παλαιστινιακής καταγωγής, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του '80, επί Ανδρέα Παπανδρέου, με διαμεσολάβηση του ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ. Και πως η τότε κυβέρνηση του Ανδρέα για να τους χορηγήσει ελληνικά διαβατήρια απαίτησε να μεταφέρουν την έδρα του κατασκευαστικού κολοσσού που αντιπροσωπεύει η εταιρεία CCC.

Δεν το ξέρω -όπως αναφέρω και στην αρχή, είμαι αφελής. Θα προσθέσω και καλόπιστος. Και βεβαίως και ευκολόπιστος. Αλλιώς, αν ήμουν κανένας πονηρός από αυτούς που κυκλοφορούν στην πιάτσα, θα είχα συνδέσει τον οικονομικό έλεγχο στους Χούρι και στην εταιρεία τους CCC με το δάνειο στον Καλογρίτσα με τη διαμεσολάβηση Τσίπρα-Παππά.

Και θα τοποθετούσα το όλο θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις: ενός κανονικού εκβιασμού. Εξού και θα απευθυνθώ στον υπουργό Οικονομικών κύριο Σταϊκούρα, προκειμένου να εκμαιεύσω μια σοβαρή απάντηση: καλημέρα σας, κύριε υπουργέ. Εχουν διαταχθεί και διεξαχθεί έλεγχοι αυτού του είδους στην οικογένεια Χούρι και την εταιρεία τους; Πότε και γιατί;


Επίσης, μια και τα λέμε όλα πλέον και ξηλώνεται πόντο πόντο το πουλόβερ της συμμορίας η οποία επιχείρησε να μεταβάλει τον τόπο σε λατινοαμερικανική «δημοκρατία» τύπου Κολομβίας και Βενεζουέλας, είναι γνωστό ότι το ντουέτο των ασύλληπτων επιτυχιών Τσίπρας-Παππάς απευθύνθηκε και στον καναλάρχη Κοντομηνά για να «δανείσει» τον Alpha στον Καλογρίτσα, αλλά όχι ολόκληρο. Ζητούσαν μόνο το ειδησεογραφικό τμήμα (ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές) και το ψυχαγωγικό να παραμείνει στον Κοντομηνά, με εξαίρεση την εκπομπή του Λαζόπουλου που θα περιήρχετο στην εποπτεία του Καλογρίτσα. Ο Κοντομηνάς εκείνο τον καιρό είχε υποστεί έναν σκληρό οικονομικό έλεγχο, από τον οποίο είχε αποκομίσει περί τα 80 εκατ. ευρώ πρόστιμο. Τούτου δοθέντος και με τη δαμόκλειο σπάθη του προστίμου να κρέμεται πάνω από την κεφαλή του, δέχτηκε να συναντηθεί με τον Καλογρίτσα, αλλά η συνάντηση πήγε άπατη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μερικές ημέρες αργότερα βγήκε ξαφνικά στην εκπομπή της Μενεγάκη και κατήγγειλε τη σκευωρία που έστηνε η συμμορία προκειμένου να αποκτήσει κανάλι ο ΣΥΡΙΖΑ...»
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ