- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα η πρόεδρος της Δημοκρατίας
Συνομίλησε και με τα 24 παιδιά ηλικίας από 12 έως 18 χρόνων από την Ασία και την Αφρική
Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων Ιλίου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ιλίου συνοδευόμενη από την Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Gianluca Rocco, Επικεφαλής της Αποστολής του ΔΟΜ στην Ελλάδα.
Η κυρία Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από την κ. Αγαπηδάκη για τη στρατηγική ένταξης των ασυνόδευτων στην ελληνική κοινωνία, ενώ ο κ. Rocco αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για να βοηθήσουν την επανένταξη των παιδιών.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο χώρο από τις συντονίστριες της Δομής Δώρα Μπριάζνα και Έφη Κοντούνη οι οποίες της περιέγραψαν τις δυσκολίες που συναντούν με τα παιδιά καθώς είναι εξαιρετικά ευάλωτα και έχουν ένα ιδιαιτέρως επιβαρυμένο ιστορικό: κακοποίηση ή παραμέληση από το οικογενειακό περιβάλλον, διαβίωση σε ασταθές και επισφαλές κοινωνικό πλαίσιο στη χώρα καταγωγής τους, απολύτως συνυφασμένο με την εκμετάλλευση της έμφυλής τους ταυτότητας.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε και με τα 24 παιδιά ηλικίας από 12 έως 18 χρόνων από την Ασία και την Αφρική που φιλοξενούνται στη Δομή.
Τα κορίτσια ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα που την συνάντησαν, την ευχαρίστησαν που τους επισκέφθηκε τονίζοντας ότι «είναι τιμή τους που βρέθηκε εκεί μόνο για τις ίδιες». Όλες είχαν από μια ζωγραφιά για εκείνη ενώ στις συζητήσεις που έκαναν ανέφεραν ότι η Πρόεδρος αποτελεί το πρότυπό τους και νιώθουν ευγνωμοσύνη για την φιλοξενία που τους παρέχει η χώρα μας.
Αποχαιρετώντας τα κορίτσια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους είπε: «Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω εδώ. Ξέρω ότι στο παρελθόν έχετε περάσει πολύ δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι τα δύσκολα πρέπει να τα αφήσετε πίσω και να προχωρήσετε. Να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε όλες τις ευκαιρίες που έχετε. Να σκέφτεστε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, και πως μπορείτε να πετύχετε οποίο στόχο θέσετε στη ζωή σας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.