Πολιτικη & Οικονομια

Χατζηδάκης: Έρχονται δύο νέοι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα

Έργα συνολικού προϋπολογισμού δέκα εκατομμυρίων ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδηλατόδρομος
Ποδηλατόδρομος © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Την άμεση υλοποίηση δύο μεγάλων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η δημιουργία δύο νέων μεγάλων ποδηλατόδρομων στην Αθήνα όπως επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης με αφορμή την έναρξη ποδηλατοδρομίας κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα για δύο μεγάλους ποδηλατόδρομους στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την ποδηλατική διαδρομή από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά, και ειδικότερα το τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμα, θα ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός ακόμα ποδηλατόδρομου, έργο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, με αφετηρία το σταθμό του μετρό Κατεχάκη, ο οποίος μέσω Πολυτεχνειούπολης και Πανεπιστημιούπολης, θα καταλήγει στο σταθμό Ευαγγελισμός.

«Του χρόνου την ημέρα του ποδηλάτου να τη γιορτάσουμε όλοι μαζί εδώ στον Μεγάλο Περίπατο, σε μία διαδρομή που θα φθάνει τα 7 χλμ. Μία διαδρομή που θα απελευθερώσει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου και θα αλλάξει την Αθήνα», κατέληξε.

Μάλιστα, προανήγγειλε ακόμα πως θα παρασχεθούν περισσότερα κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ