Πολιτικη & Οικονομια

Καταγγελία Φίλη: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα καθηγητών, μαθητών

«Μπήκαμε στο Google - μας έστειλε 2.024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Φίλης
Νίκος Φίλης © EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

«Μπήκαμε στο Google - μας έστειλε 2.024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών». Καταγγελία Φίλη για διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών.

Διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών από τα ψηφιακά μαθήματα κατήγγειλε στην Βουλή ο Νίκος Φίλης καταθέτοντας και σχετικό στικάκι. 

Μιλώντας στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Παιδείας είπε: «Μπήκαμε στο google, στην διεύθυνση στατιστικά σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αυτή η έρευνα μας έστειλε στο αρχείο από το οποίο προκύπτει διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών κατά συνέπεια και αφορά στατιστικά στοιχεία σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. 2024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών με στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τμήμα, μάθημα, αριθμός μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία και προσωπικές σημειώσεις ή παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών».

Άγνοια για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών, δηλωσε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως που δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει την καταγγελία. «Αναφέρατε ένα στοιχείο, θα το εξετάσω με μεγάλο ενδιαφέρον. Οτιδήποτε υπάρχει και αφορά στη λειτουργία και στην διάπραξη αδικημάτων στο σχολικό περιβάλλον, είτε δια ζώσης είτε μη, υπάρχει ενημέρωση του υπουργείου. Θα εξετάσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που λέτε, δεν έχω λάβει τέτοια ενημέρωση σαν αυτή που καταθέτετε» τόνισε η υπουργός.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ