Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Θα έκανε κακό στα παιδιά η εξάμηνη απουσία από το σχολείο

«Και σε εκπαιδευτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεραμέως πανελλαδικές
Για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών μίλησε η Νίκη Κεραμέως © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Για το μαθησιακό αλλά και ψυχολογικό κακό που θα προκαλούσε η εξάμηνη απουσία των παιδιών από τα σχολεία μίλησε η Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική εκπομπή.

Για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την προσεχή Δευτέρα 1 Ιουνίου μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας και σε όσους ισχυρίζονται πως αυτή η απόφαση εγκυμονεί κινδύνους.

«δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από αυτόν του σχολείου για να μάθουν τα παιδιά να πειθαρχούν και υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ειδικά για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων. Οι ειδικοί έδωσαν το «πράσινο φως» και μάλιστα η εισήγηση τους ήταν ομόφωνη. Ανάλογοι φόβοι υπήρχαν και για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά όπως αποδείχθηκε εκεί δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα.

Ακολούθως, υπογράμμισε πως «οι μαθητές των Δημοτικών λείπουν 3 μήνες από τις σχολικές αίθουσες κι αν φτάναμε στον Σεπτέμβρη ο χρόνος θα ήταν 6 μήνες κι αυτό κάνει κακό στα παιδιά σε πολλούς τομείς, όχι μόνο εκπαιδευτικούς αλλά και ψυχολογικούς».

Αναφορικά με τα ολοήμερα σχολεία, σημείωσε πως «θα παραμείνουν κλειστά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και στη συνέχεια θα υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης» ενώ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις τόνισε ότι:

«Όλα είναι έτοιμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίες και θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου».

Τέλος, για τις βασικότερες πτυχές του νέου Νομοσχεδίου για την Παιδεία, ξεκαθάρισε πως «προηγήθηκε ηλεκτρονική διαβούλευση, αλλά και θεσμικός διάλογος με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ