Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Ανοίγουν τα χερσαία σύνορα για οδικό τουρισμό

Θα έχουν ανοίξει έως τις 15 Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητο σε δρόμο κοντά στη θάλασσα
©Simon Matzinger/Pexels

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων ώστε να ξεκινήσει ο οδικός τουρισμός στη βόρεια Ελλάδα.

 Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας του εκτός Αττικής, μετά τη μερική άρση των μέτρων υγειονομικής προστασίας και είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα σε άλλα σημαντικά θέματα αναφέρθηκε στον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς είναι πιο εξαρτημένη από τον οδικό τουρισμό, από χώρες οι οποίες μέχρι σήμερα τα είχαν καταφέρει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατά συνέπεια δεν μας δημιουργούν ιδιαίτερες επιδημιολογικές ανησυχίες, να μπορούμε να ανοίξουμε τα σύνορα με κάποιους βασικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους και τηρώντας φυσικά πάντα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας», είπε στον κ. Τζιτζικώστα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ