Πολιτικη & Οικονομια

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας - Το μήνυμα Σακελλαροπούλου

«Μας αφορά όλους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στέλνει μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στέλνει μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας/ EUROKINISSI/POOL/SOOC/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

«Καταδικάζουμε τις διακρίσεις» αναφέρει στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στέλνει η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει στο μήνυμά της στα social media ότι «καταδικάζουμε τις διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας».

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook αναφέρει: «Οι διώξεις, οι διακρίσεις, η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια σκληρή, επίμονη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που μας αφορά όλους, αφού πλήττει στον πυρήνα της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνει την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Και προσθέτει: «Ειδικά στις σημερινές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συχνά ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους και περιορισμούς στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας».

Το μήνυμα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας
Το μήνυμα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας/© Katerina Sakellaropoulou/Facebook

«Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, στέλνουμε και από την Αθήνα το μήνυμά μας. Καταδικάζουμε τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους, τη βία σε βάρος προσώπων λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό και την ίση μεταχείριση» καταλήγει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ