Πολιτικη & Οικονομια

Την επιστροφή στο σχολείο θα αναλύσουν Κεραμέως - Τσιόδρας

Με κοινή τους συνέντευξη Τύπου το απόγευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστό Σχολείο
Σχολείο © EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την επιστροφή στο σχολείο θα αναλύσουν με κοινή τους συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κι ο καθηγητής-λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας

Τις λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η ασφαλής επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές θα δώσουν στην αποψινή κοινή συνέντευξη τύπου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η συνέντευξη είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές της γ' Λυκείου στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά.

Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.