Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας: Μεταξύ 4 με 5 Μαΐου θα καταργηθεί το SMS στο 13033

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε σε ραδιοφωνικό σταθμό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χωρίς την αποστολή SMS στο 13033 θα μπορούν να μετακινηθούν οι Έλληνες πολίτες από τις 4 ή 5 Μαΐου σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα.

Τέλος στην αποστολή SMS στο 13033 και την έκδοση σχετικής βεβαίωσης για τη μετακίνηση των πολιτών θα βάλει η κυβέρνηση από την αρχή της επόμενης εβδομάδας όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης. Μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις εκτός νομού».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την Πρωτομαγιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις συνάθροισης άνω των δέκα ατόμων ισχύουν κανονικά μέχρι και τις 4 του μήνα».

Όσον αφορά τα σχολεία ξεκαθάρισε ότι «στόχος είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά» ενώ για τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε πως «θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάση τα τετραγωνικά μέτρα. Τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Το ίδιο θα συμβεί με τις Εκκλησίες και τους αθλητικούς χώρους».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ