- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σε 3 φάσεις η άρση των μέτρων στην κυκλοφορία με ορίζοντα 2 μηνών
Τι θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σε τρεις φάσεις θα εφαρμοστεί η άρση των μέτρων στην κυκλοφορία με ορίζοντα δύο μηνών για την πλήρη άρση στην απαγόρευση κυκλοφορίας.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την άρση των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αύριο, Τρίτη, με διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα δύο μηνών, ενώ θα περιλαμβάνει τρεις φάσεις.
Πρώτη Φάση
Σήμερα, γίνεται η αρχή της άρσης των μέτρων με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων, των κτηματολογικών γραφείων, και των γραμματειών των Ειρηνοδικείων και των Πρωτοδικείων.
Δεύτερη Φάση
Την επόμενη Δευτέρα, στις 4 Μαΐου, αναμένεται σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο να ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής κτλ., στα οποία όμως θα τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Την ίδια ημέρα, αναμένεται επίσης να καταργηθούν τα SMS στο 13033 και η βεβαίωση μετακίνησης, όμως θα συνεχίσουν να ισχύουν περιορισμοί στις μετακινήσεις. Για παράδειγμα, θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα όρια του νομού της μόνιμης κατοικίας, αλλά όχι στην επαρχία. Έτσι όποιος θα θελήσει να πάει στο εξοχικό ή στο χωριό του δε θα μπορεί να το κάνει.
Τέλος, όσον αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο υπουργός Μεταφορών, Κ. Καραμανλής δήλωσε πως εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους επιβάτες, ενώ εξετάζεται και η αλλαγή των ωρών πρωινής προσέλευσης στην εργασία για το δημόσιο και τα εμπορικά καταστήματα, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα.
Τρίτη Φάση
Τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου για να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που σύμφωνα με πληροφορίες του Star Channel, θα διεξαχθούν στις 10 Ιουνίου.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, έως τα τέλη Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, ενώ αρχές Ιουνίου δεν αποκλείεται να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί.
Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα λειτουργήσουν ξανά τα καταστήματα εστίασης, όμως θα λειτουργήσουν μόνο με τραπεζάκια έξω, τα οποία θα έχουν απόσταση το ένα από το άλλο ενάμιση με δύο μέτρα και θα τηρούνται πολύ αυστηρά μέτρα υγιεινής.
Τέλος, στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές μονάδες ετήσιας λειτουργίας και τέλη με αρχές Ιουλίου θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταλύματα σε όλη τη χώρα.
Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο κυβερνητικό επιτελείο για το σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το δυναμικό πλάνο θα εφαρμόζεται ανά 15ήμερο, με αναγκαστικούς κύκλους άρσης – επιβολής μέτρων, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.