Πολιτικη & Οικονομια

Ζαχαράκη για σχολεία: Ενδεχόμενο ματαίωσης προαγωγικών εξετάσεων

Εντός των ημερών το τελικό σχέδιο για τα σχολεία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ορατό το ενδεχόμενο ματαίωσης των προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη. Τα σενάρια για το τι θα γίνει με τα σχολεία.

Εντός των ημερών το τελικό σχέδιο για τα σχολεία, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Όταν ρωτήθηκε για πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε: «Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Μας συμβουλεύει μια επιτροπή εξαίρετων λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων. Ο ρυθμός αντιμετώπισης του ιού στη χώρα μας θα ληφθεί υπ' όψιν».

Επίσης, η Σοφία Ζαχαράκη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Σε συνέντευξή της και ερωτώμενη για αυτό το ενδεχόμενο, απάντησε χαρακτηριστικά «είναι από τα σενάρια που εξετάζουμε για τα σχολεία».

Η υφυπουργός σημείωσε ότι «αρχική μέριμνα είναι η υγειονομική ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας», δηλαδή μαθητών, εκπαιδευτικών, αλλά και των οικογενειών τους, κυρίως των ευπαθών ομάδων με τις οποίες οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή στην καθημερινότητά τους πριν και μετά το σχολείο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό

Συνεχής ενημέρωση εδώ