- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: Έως τις 4 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό
Παρατείνονται για μία εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα
Παράταση έως τις 4 Μαΐου για τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία λόγω κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.
Την παράταση κατά μία εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία για τον περιορισμό της μετάδοσης κι εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Έτσι, η χρήση των SMS για συγκεκριμένες μόνο εξόδους θα συνεχιστεί έως τις 4 Μαΐου. «Παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμα να ανακοινώσει την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό.
Όπως δε, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «… για να μην χάσουμε, κανείς μας, αγαπημένα μας πρόσωπα από την έλλειψη ενός κρεβατιού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή από την έλλειψη ενός αναπνευστήρα. Και όλα αυτά, τα καταφέραμε. Όλοι μαζί. Και αυτή η επιτυχία, μας θυμίζει και κάτι ακόμη». Και συμπλήρωσε: «Σκοπός των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας δεν είναι να μένουμε για πάντα μέσα σε μια "γυάλα", κλεισμένοι μόνιμα στα σπίτια μας. Σκοπός είναι, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Να κερδίσουμε τον τρόπο ζωής που μας στέρησε προσωρινά ο πόλεμος απέναντι σε έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό: την πανδημία του κορωνοϊού».
Στη λογική αυτή, τόνισε πως «επιστρέφοντας σταδιακά στην κανονικότητα θα διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες που θα μας συντροφεύουν από δω και πέρα:
- Συνεχίζουμε να πλένουμε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μας,
- Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας,
- Αποφεύγουμε τις χειραψίες,
- Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές και τηρούμε αποστάσεις.
»Και φυσικά τηρούμε τα επιπλέον μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί».
Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι «οι Έλληνες δείξαμε πως, στα δύσκολα, ενωμένοι, τα καταφέρνουμε. Και το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα. Η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα. Για να προετοιμαστούν όλοι στη σταδιακή αυτή μετάβαση χρειάζεται έγκαιρη ενημέρωση»
Ανακοίνωσε ότι «τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μία εβδομάδα, μέχρι τις 4 Μαΐου» καθώς και πως «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες, για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης. Το πλαίσιο, δηλαδή, στο οποίο θα κινηθούμε κατά το επόμενο διάστημα.
»Όπως έχουμε πει, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο».
»Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα.
»Υπογραμμίζεται ότι - και σε αυτή την περίοδο - βασικό στοιχείο της προσπάθειάς μας θα αποτελεί η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, έτσι ώστε να μην μένει χώρος για fake news και παραπληροφόρηση».
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρώπη προειδοποιείται για ελλείψεις καυσίμων, με πιέσεις στις τιμές και γεωπολιτική αστάθεια
Κατηγορεί την ηγεσία ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε για αποκλεισμό από ψηφοδέλτια
Μακριά από την Αθήνα ο Πρόεδρος και οι περισσότεροι αρχηγοί - Στην πρωτεύουσα παραμένει ο Ανδρουλάκης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνομίλησε με παραγωγούς
Στα ύψη οι τιμές του οβελία
«Σφίγγεις τα δόντια και κάνεις τα δύσκολα»
Με γεμάτο ρεζερβουάρ προσπαθούν να φύγουν οι εκδρομείς
Ο Μίλτον Φρίντμαν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα κοινωνικής πολιτικής
Και καθυστερεί ακόμα περισσότερο την πληρωμή
Πότε μπαίνουν οι επικουρικές σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Η Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ καταζητούνταν από τον Αύγουστο για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών
«Βλέπουμε παιδιά 12-13 ετών να είναι κολλημένα σε μία οθόνη» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η Ελλάδα ζητά κοινό όριο ηλικίας στα social media - Στα 15 έτη η πρόταση Μητσοτάκη
«Τώρα θυμήθηκε...το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει» - Η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλήρεις δημοκρατίες, ενώ μικρή ανάκαμψη καταγράφει ο παγκόσμιος δείκτης δημοκρατίας του Economist
Στις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί σε πολίτες και μερίδα γιατρών, απαντά ο υπουργός Υγείας
Τι απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας για τη μειονότητα και τους μουφτήδες
«Στόχος η αξιόπιστη εναλλακτική για τις Πανελλήνιες» σημείωσε η υπουργός Παιδείας
Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν προκύπτει αδίκημα σχετικά με κατασκοπεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.