- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μηταράκης: Σχέδιο για κρούσματα κορωνοϊού σε hot spots προσφύγων
Στις 38 δομές της χώρας όπου διαμένουν 70.000 αιτούντες άσυλο, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 28
Μηταράκης: Η κυβέρνηση έχει σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για κρούσματα κορωνοϊού στις δομές μεταναστών/προσφύγων και τις τοπικές κοινωνίες.
Η κυβέρνηση έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού, τόσο για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, με θέμα «Αναγκαία μέτρα για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων».
Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στις 38 δομές της χώρας όπου διαμένουν 70.000 αιτούντες άσυλο, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 28, ενώ δεν υπάρχει κανένας θάνατος. Όπως σημείωσε, από τα κρούσματα, τα 5 διαπιστώθηκαν στη Μαλακάσα και τα υπόλοιπα στη Ριτσώνα. Ο κ. Μηταράκης μίλησε επίσης για την επιτυχία των πρόσφατων μέτρων κατά της «ασύμμετρης» τουρκικής απειλής, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες στα νησιά, οι μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές είναι «περιορισμένες, σχεδόν μηδενικές».
Η κ. Αναγνωστοπούλου αναγνώρισε το έργο του Σωτήρη Τσιόδρα στον τομέα της αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων /μεταναστών, μίλησε ωστόσο για γκρίζες ζώνες, όπως η εν δυνάμει υγειονομική βόμβα στα νησιά και στις κλειστές δομές. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τις δομές και τουλάχιστον να μεταφερθούν οι ευάλωτες ομάδες σε ξενοδοχεία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.