Πολιτικη & Οικονομια

Παραβίαση δικαστικών αποφάσεων με αφορμή τον κορωνοϊό

Οι αναφορές Αμυρά για τη συνεπιμέλεια παιδιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δικαστήριο
Δικαστήριο © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αμυρά για τη συνεπιμέλεια παιδιών. Φαινόμενα παραβίασης δικαστικών αποφάσεων, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.

Το μείζον θέμα της συνεπιμέλειας παιδιών έπειτα από διαζύγιο ή εκτός γάμου, αποτελεί αντικείμενο αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς προς τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο βουλευτής επισημαίνει ότι «λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που ζούμε αυτή την περίοδο δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς γονείς, με αποκλειστική επιμέλεια, αυτοβούλως, να παύσουν να εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις ή τις εκτελεστές συμφωνίες περί επικοινωνίας με το παιδί».

«Δεδομένου ότι ο επιστημονικός κόσμος ζητά και επικροτεί τη διατήρηση των σχέσεων του παιδιού με τους αγαπημένους του, έτσι ώστε η ανάγκη αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας του COVID-19 να μην σημαίνει και απομόνωση, ο Σύλλογος «Συνεπιμέλεια» ζητά στο πλαίσιο της φιλικής δικαιοσύνης, τα παιδιά να διατηρούν εξίσου σχέση και με τους δύο γονείς», αναφέρει ο κ. Αμυράς και χαρακτηρίζει απαραίτητη προϋπόθεση τη νομοθέτηση διατάξεων του οικογενειακού δικαίου σε υλοποίηση του δικαίου δικαιωμάτων του ανθρώπου.

«Το συμφέρον του παιδιού είναι η ανατροφή του και από τους δύο γονείς και παραμένει επιτακτική η ανάγκη για την ίση μεταχείριση των γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους, είτε σε περίπτωση διάσταση/διαζυγίου, είτε πρόκειται για αναγνωρισμένα παιδιά εκτός γάμου», επισημαίνει. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ