Πολιτικη & Οικονομια

Κορωνοϊός: 2,1 τρισ. δολάρια ζημιά σε τουρισμό και ταξίδια

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεράστια ζημιά στην τουριστική - ταξιδιωτική βιομηχανία λόγω κορωνοϊού
Τεράστια ζημιά στην τουριστική - ταξιδιωτική βιομηχανία λόγω κορωνοϊού ©EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε 2,1 τρισ. δολάρια υπολογίζεται το κόστος του κορωνοϊού στην παγκόσμια ταξιδιωτική - τουριστική βιομηχανία.

Σε 2,1 τρισ. δολάρια υπολογίζει το κόστος του κορωνοϊού στην παγκόσμια ταξιδιωτική-τουριστική βιομηχανία το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών (WTCC), σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιοποίησε. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που κινδυνεύουν στην τουριστική βιομηχανία ανέρχονται σε 75 εκατομμύρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα απειλούνται 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας εξαιτίας της πανδημίας, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του WTCC και έντονη είναι η ανησυχία από το γεγονός ότι αυξήθηκαν κατά 50% τα επαγγέλματα που είναι επισφαλή στα νέα δεδομένα, σε σχέση με τις προηγούμενες δυο εβδομάδες.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του WTTC, αναφορικά με την υφιστάμενη έρευνα, υπογραμμίζει ότι «ο αριθμός των θέσεων εργασίας που κινδυνεύουν τώρα στον παγκόσμιο τομέα ταξιδιών προκαλούν βαθιά ανησυχία σε εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο». Την ίδια στιγμή η Gloria Guevara παρατηρεί ότι πολλές κυβερνήσεις άργησαν να αντιδράσουν προκειμένου, να βοηθήσουν έναν τομέα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας. Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του WTTC προειδοποιεί ότι «εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα εντός των επόμενων ημερών, ο τομέας τουρισμού και τουρισμού βρίσκεται αντιμέτωπος με την οικονομική κατάρρευση».

Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι περίπου 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο, με τις απώλειες της τουριστικής βιομηχανίας εξαιτίας του κορωνοϊού να υπολογίζονται σε 552 δις δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ