Πολιτικη & Οικονομια

Δέσμευση Κεραμέως να μη γίνουν οι Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο

«θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου», είπε η υπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μη μετατεθούν για τον Σεπτέμβιο οι Πανελλαδικές.

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, η αναστάτωση για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ να είναι μικρή και  να μην γίνουν οι Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εκφράζοντας επίσης την αγωνία της για τη χρονική στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία.

Η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε την ελπίδα οι Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 να διεξαχθούν τον Ιούνιο ή στη χειρότερη περίπτωση τον Ιούλιο. Όσον αφορά την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι με τα σημερινά δεδομένα θα γίνει με παράταση του διδακτικού έτους και με μείωση της διαδακτέας ύλης.

Τέλος η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εξαρτώνται από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και από τις οδηγίες που θα λάβει το υπουργείο από τους ειδικούς και τις υγειονομικές αρχές που παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξη του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.