Πολιτικη & Οικονομια

Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου, σύμφωνα με τον υφυπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χαρδαλιάς
Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Διευκρινίσεις για τις εξαιρέσεις του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες. 

Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ελλάδα, λέγοντας ότι:

  • οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες μόνο για εξαιρετικό λόγο. «Το Δημόσιο θα δέχεται σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.
  • για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.
  • οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.
  • για το θέμα του ορίου των 2 επιβατών ανά ΙΧ υπάρχουν εξαιρέσεις για τα ανήλικα τέκνα, ή για μετάβαση σε τελετή και μόνο αν είναι συγγενείς Α' βαθμού. Σε αυτή την περίπτωση ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε το παράδειγμα, των γονιών με παιδί. 
  • για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση εργοδότη και λόγω της μη ύπαρξης ωραρίου να συνοδεύεται η βεβαίωση με το ρεπορτάζ το οποίο καλύπτεται.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.