- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Χρηματιστήρια και αγορές «αντιστέκονται» στον κορωνοϊό
Έκλεισαν με άνοδο - Άλμα και στις τιμές του πετρελαίου
Άλμα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση. Ανακάμπτουν οι αγορές.
Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών, μετά τη χθεσινή ελεύθερη πτώση και τις μεγάλες απώλειες, τις μεγαλύτερες από την κρίση του 2008 που κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street.
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κατά τις τελευταίες τρεις πτωτικές συνεδριάσεις έχει καταγράψει απώλειες 23,03%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:50, διαμορφώνεται στις 624,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,29%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,29 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,43%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,02%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ(+13,85%), της Πειραιώς (+13,42%), της ΔΕΗ (+12,70%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+11,63%), της Εθνικής (+10,63%) και της Alpha Bank (+10,50%).
Αντιθέτως μικρή πτώση καταγράφει η μετοχή της Coca Cola HBC(-0,27%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+10,13%) και των Κατασκευών (+8,29%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου(-0,90%) και των Τροφίμων(-0,37%).
Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 7 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Q&R+19,05% και Τζιρακιάν +15,97%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Space Hellas -7,41% και Flexopack-2,48%.
Άλμα στις τιμές πετρελαίου
Άλμα 4% κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου ύστερα από τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων σχεδόν 30 ετών που σημείωσαν χθες, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην πιθανότητα μέτρων στήριξης της οικονομίας, αν και ο πόλεμος τιμών που ελλοχεύει επηρέαζε αρνητικά το κλίμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι θα λάβει «σημαντικά» μέτρα για να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία απέναντι στον αντίκτυπο της επιδημίας, ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει πάνω από 4 δισεκ. δολάρια σε ένα δεύτερο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν άνοδο κατά 1,44 δολάριο, ή περίπου 4%, στα 35,80 δολάρια το βαρέλι στις 11:03 ώρα Ελλάδας, ενώ νωρίτερα είχαν ανέλθει έως τα 37,38 δολάρια. Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύθηκε κατά 1,52 δολάριο, ή περίπου 5%, στα 32,65 δολάρια αφού νωρίτερα είχε ανέλθει έως τα 33,73 δολάρια.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ και το αμερικανικό αργό κατέγραψαν χθες βουτιά κατά 25%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Φεβρουάριο του 2016 και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση τους από τις 17 Ιανουαρίου του 1991, όταν οι τιμές υποχώρησαν με το ξέσπασμα του πρώτου Πολέμου του Κόλπου.
Το κλίμα βελτιώθηκε και μετά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ουχάν, το επίκεντρο του νέου ιού, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η επιδημία και ενώ επιβραδύνεται η εξάπλωση του ιού στην ηπειρωτική Κίνα.
Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εξαγωγής πετρελαίου, σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αργού στα 12,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο, πολύ πάνω από τα σημερινά επίπεδα παραγωγής των 9,7 εκατ. βαρελιών την ημέρα, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco Αμίν Νασέρ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μείωση 3,3% των τιμών εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Νοέμβριο
Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα – Ασφαλή τα πληρώματα, περιορισμένες ζημιές
Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου στο μπλόκο της Νίκαιας
Ρήξη στον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μετά την απόφαση Καρυστιανού για δημιουργία πολιτικού φορέα
Μήνυμα για τήρηση της νομιμότητας και συνέχιση συζητήσεων χωρίς αποκλεισμούς
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup
Τηλεοπτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και στον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων
Ο υπουργός Υγείας έκανε ανάρτηση με αφορμή την αποχώρηση της Μαρίας Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών
Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
«Αυτό που συνέβη ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία»
Αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς τα υπόλοιπα μέλη
Tι είπε για τη σύμβαση που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.