- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Με λεφτά της ΕΕ η Τουρκία στον Έβρο
Το παρασκήνιο της κατ' ιδίαν συνάντησης των δύο ηγετών
«Με λεφτά της ΕΕ το τουρκικό όχημα που κατεδάφιζε τον φράχτη» φέρεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται σήμερα στο Βερολίνο, παρουσίασε σύμφωνα με πληροφορίες, τις αποδείξεις για την εμπλοκή των τουρκικών αρχών στις προσπάθειες παραβίασης των συνόρων. Μετέφερε και τις εικόνες με το τουρκικό στρατιωτικό όχημα, που επιχειρούσε για την κατεδάφιση του φράχτη στον Έβρο.
Όπως προαναφέρθηκε, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς, τονίζοντας την άμεση και έμμεση εμπλοκή τουρκικών αρχών στη δημιουργία και συνέχιση της μαζικής αυτής απόπειρας παραβίασης των ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά και την επιβάρυνση της κατάστασης από την επίσης οργανωμένη επιχείρηση διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρθηκε στα πλάνα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με τουρκικό στρατιωτικό όχημα, που έχει χρηματοδοτηθεί από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επιχειρεί να κατεδαφίσει τον φράχτη που προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα στην περιοχή του Έβρου.
Από την πλευρά της, η καγκελάριος επεσήμανε ότι η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016, δεν αφορά μόνο τα χρήματα που λαμβάνει η Τουρκία από την Ευρώπη αλλά και τον σεβασμό των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή. Τόνισε, επίσης, ότι το θέμα του προσφυγικού - μεταναστευτικού αφορά στην ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με εποικοδομητικό τρόπο το χρονικό διάστημα έως και την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 26ης Μαρτίου, αρχής γενομένης από την αποκλιμάκωση των προκλητικών ενεργειών από πλευράς της Τουρκίας και συζήτησαν την ανάγκη βελτιώσεων στην συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Ενδεικτικά, έγινε αναφορά σε κοινές περιπολίες της ακτοφυλακής με την Frontex, όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να ελεγχθούν καλύτερα οι ροές, καθώς και στην πραγματοποίηση επιστροφών από την Ελλάδα στην Τουρκία όχι μόνο από τα νησιά του Αιγαίου αλλά και από την ενδοχώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.