- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό αύριο και μεθαύριο από την κυβέρνηση
Επί τάπητος το κλείσιμο των σχολείων - Την Κυριακή η ανακοίνωση
Αύριο και μεθαύριο ανακοινώνονται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω κορωνοϊού, αποφασίστηκε στη διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου.
Εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας αλλά και των επιπτώσεων στην οικονομία έγινε κατά τη διευρυμένη σύσκεψη για την κρίση λόγω κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις με έκτακτα μέτρα για τις σχολικές μονάδες και τη Δευτέρα θα συγκεκριμενοποιηθούν οικονομικά μέτρα για τις πληττόμενες περιοχές.
Από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν αύριο.
Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μετείχαν, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Α. Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.