Πολιτικη & Οικονομια

Βολές Πέτσα κατά Τσίπρα για τους «αρμούς της εξουσίας»

Χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Ανατριχιαστική» η δήλωση Τσίπρα για τους «αρμούς της εξουσίας» και τον έλεγχό τους, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

«Ανατριχιαστική» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ περί ελέγχου «αρμών της εξουσίας», όταν η παράταξη  -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έρθει ξανά στην εξουσία. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Τσίπρα προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων, με πολιτικούς να επισημαίνουν ότι δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργούς αντιλαμβάνεται την εξουσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε κάνει λόγο για τη «δεύτερη φορά Αριστερά», ενώ υποστήριξε ότι όταν το κόμμα εκλεγεί ξανά στην εξουσία, θα πρέπει «να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην «πρεμιέρα» του Mega Channel. Χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» τη δήλωση Τσίπρα και τόνισε με νόημα: «Είμαι χαρούμενος που επί των ημερών μας ανοίγουν και δεν κλείνουν κανάλια».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό. «Οι πολίτες θα ήθελαν μεγαλύτερη ταχύτητα στο προσφυγικό» παραδέχτηκε, ενώ όσον αφορά στην προστασία της a' κατοικίας κάλεσε «όλους όσους θεωρούν ότι απειλείται το σπίτι τους να μπουν στην πλατφόρμα μέχρι τις 30 Απριλίου και να το δηλώσουν».