- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Τη δεύτερη φορά να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας
Η φράση που άναψε φωτιές στα social media
«Αρμοί εξουσίας»: Μία φράση του Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους χρήστες των social media αλλά και στον πολιτικό κόσμο
Αναφερόμενος στο κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η συζήτηση για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας του κόμματος πρέπει να κοιτάει και προς την «δεύτερη φορά Αριστερά» υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να απαντήσει και σε «δύο κρίσιμα ερωτήματα για το χθες που η προβολή τους είναι ευθέως στο αύριο. Πρώτο ερώτημα: Πώς θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας; Και δεύτερον: Πώς θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε, με δεδομένες τις δεσμεύσεις μας την ΕΕ, αλλά τώρα που είμαστε πια εκτός μνημονίων άρσης κυριαρχίας, ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων τομών, που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας”.
Η φράση του Τσίπρα περί ελέγχου των αρμών εξουσίας ξεσήκωσε αντιδράσεις σε πολλούς χρήστες των social media με αρκετούς να κατηγορούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα ελέγχου των κρατικών δομών.
Mε τε λιγα αριστερα που ξερω, αυτο που λεει ο Τσιπρας «να αναλαβουμε τον έλεγχο των δομων της εξουσίας», χουντίτσα δε λέγεται;
— τζι-θεο (@g_theo) February 16, 2020
Αν κρίνουμε από τη σκευωρία Novartis, το κλείσιμο καναλιών ή τη διάλυση του τραπεζικού συστήματος της πρώτης φοράς αριστεράς καταλαβαίνουμε τι εννοεί αυτός ο "δημοκράτης".
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) February 16, 2020
Τσίπρας: Τη δεύτερη φορά αριστερά θα ελέγξουμε τους κρίσιμους αρμούς της εξουσίας pic.twitter.com/DmdxadEVww
Αντίδραση Άδωνι
«Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι «η δεύτερη φορά αριστερά», όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Τσίπρας εμμένει στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις
Για «ολοκληρωτικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία» κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μία ημέρα μετά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν» σχολίασε το ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας πως «όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Επίθεση προς Φάμελλο τον οποίον κατηγόρησε για «μικρότητα και αναξιοπρέπεια»
Tι υποστήριξε γιατρός των ΤΕΠ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο
Παραδόθηκε το σκάφος «Σύρνα» του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή
Έργα-μαμούθ 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού
Ποια ανοίγουν και ποια θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια
Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής
Ο υπουργός Ανάπτυξης στο εργοστάσιο του Ομίλου Cenergy Holdings στο Σουσάκι Κορινθίας
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα Ροβιές - Ήλια στην Εύβοια
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της ΚΟ
Πόσοι είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Το «αντίο» του πρωθυπουργού στην ηθοποιό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.