Τζέφρι Πάιατ: Πώς το Brexit αλλάζει τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ
Ο Αμερικανός πρέσβης επαίνεσε τη χώρα για τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει σε μια περιοχή όπου έχουν αναδυθεί παράγοντες αστάθειας
Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.
Ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εμφανίστηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, συζητήθηκε ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της εποικοδομητικής στάσης της για την ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον ολοένα και σημαντικότερο ρόλο που έχει η Ελλάδα στην Ένωση μετά το Brexit.
Ο Τζέφρι Πάιατ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, «αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα επιτυχημένη πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ». Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή, «ιδίως σε μία περίοδο που έχουν αναδυθεί αρκετοί παράγοντες αστάθειας». Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε, τέλος, στο έντονο ενδιαφέρον αμερικανικών επιχειρήσεων για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.
Από τη μεριά του, ο κ. Βαρβιτσιώτης καλωσόρισε το αμερικανικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον και τόνισε πως προσβλέπει σε ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Στη συζήτηση, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην προώθηση της Διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και συγκεκριμένα στις υποψηφιότητες της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τον πρέσβη των ΗΠΑ για τις ελληνικές θέσεις, καθώς και για την ελληνική πρωτοβουλία διοργάνωσης Διάσκεψης Υπουργών Εξωτερικών με αντικείμενο την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη, στις 24 Φεβρουαρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.