- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόοδος στη συνάντηση Χατζηδάκη - θεσμών για τα θέματα ενέργειας
Σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς
Στη συνάντηση Χατζηδάκη - θεσμών έγινε, μεταξύ άλλων, επισκόπηση του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών.
Πρόοδος στα ανοιχτά θέματα της μεταμνημονιακής αξιολόγησης του τομέα ενέργειας σημειώθηκε στη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά με τους επικεφαλής των θεσμών.
Ειδικότερα, σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν:
-Η πρόοδος για την υλοποίηση του Target Model. Όπως επισημάνθηκε, συνεχίζεται η προετοιμασία από τον ΑΔΜΗΕ και το Χρηματιστήριο Ενέργειας με στόχο την έναρξη λειτουργίας τον Ιούνιο. Οι δύο φορείς συνεργάζονται με τους ομολόγους τους από Ιταλία και Βουλγαρία και για την σύζευξη των αγορών που είναι το επόμενο βήμα.
-Η πρόσβαση των ανταγωνιστών στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ, στη βάση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην συγκεκριμένη πηγή ενέργειας. Όπως έγινε γνωστό, συνεχίζεται ο εποικοδομητικός διάλογος της ελληνικής πλευράς με την Κομισιόν με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Κατά τη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες, χθες Τετάρτη, σημειώθηκε πρόοδος προς την εξεύρεση μιας λύσης με άξονες αφενός την ταχεία απολιγνιτοποίηση και αφετέρου την πώληση συγκεκριμένων ποσών ενέργειας από τη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ.
Για τους μηχανισμούς διακοψιμότητας (αμοιβή των μεγάλων καταναλωτών για περιορισμό της ζήτησης σε ώρες αιχμής) και ευελιξίας (αμοιβή των παραγωγών για τη διαθεσιμότητα των μονάδων τους), η ελληνική πλευρά έχει προκοινοποιήσει τις προτάσεις της στην γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν. Οι προτάσεις συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες και σημειώθηκε πρόοδος.
Τέλος, στη συνάντηση έγινε επισκόπηση του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών, της πορείας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, καθώς και ρυθμιστικών θεμάτων ενόψει της κατάθεσης από τις Εταιρείες Διανομής Αερίου των αναθεωρημένων αναπτυξιακών τους σχεδίων, ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα με τους στόχους του ΕΣΕΚ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.