- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ν. Κεραμέως: Πώς θα οδηγηθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια στην εξωστρέφεια
Η υπουργός Παιδείας μίλησε στους Financial Times
Η Νίκη Κεραμέως εκτίμησε ότι 40.000 με 50.000 φοιτητές από τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα φοιτούν μέχρι το 2024, σε αγγλόφωνα προγράμματα των ελληνικών πανεπιστημίων.
Για τις κινήσεις του υπουργείου Παιδείας που θα οδηγήσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια προς την εξωστρέφεια, μίλησε στους Financial Times η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Στην διάρκεια των προηγούμενων ετών, τα ελληνικά πανεπιστήμια ήταν εσωστρεφή. Θέλουμε να τα κάνουμε εξωστρεφή και να τα καταστήσουμε έναν κόμβο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην νότιο-ανατολική Ευρώπη» δήλωσε η υπουργός. «Συνεργαζόμαστε με ακαδημαϊκά ιδρύματα, με κυβερνήσεις και έχουμε προσωπικές επαφές με ακαδημαϊκούς του εξωτερικού», πρόσθεσε.
Εκτίμησε ότι 40.000 με 50.000 φοιτητές από τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα φοιτούν μέχρι το 2024, σε αγγλόφωνα προγράμματα των ελληνικών πανεπιστημίων, που θα αφορούν τους τομείς: Αρχαιολογίας, Ιστορίας και Φιλολογίας της Αρχαίας Ελλάδας.
Επιπλέον, η υπουργός αναφέρθηκε σε τρόπους με τους οποίους τα ΑΕΙ θα μπορούν να έχουν έσοδα, πλέον της επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως μέσω των θερινών σχολείων, αλλά και συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα.
«Θέλουμε να παράσχουμε στα πανεπιστήμια τη δυνατότητα να αποκτήσουν άλλα εργαλεία χρηματοδότησης, όπως είναι για παράδειγμα τα φορολογικά κίνητρα για δωρεές και προσφορές, οι ιδιωτικές συνεργασίες και τα έσοδα από πατέντες», επεσήμανε.
Τέλος, σημείωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η πρώτη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αφορά στην κατασκευή εστιών για 3.000 φοιτητές, κυρίως αλλοδαπούς, του Πανεπιστημίου Κρήτης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γεραπετρίτης ενημέρωσε Κάλας και Σιμπίχα - Στη Λεμεσό η άτυπη σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ
Ανάλογα συμπεράσματα προκύπτουν και για την υπόθεση των 37 παραγωγών βιολογικής κτηνοτροφίας
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε περαιτέρω θεσμοθέτηση της συνεργασίας τους, μέσω Μνημονίου Κατανόησης
Το ποσό υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του οικογενειακού εισοδήματος
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή
Η παρουσία της πρέσβειρας στο νησί συνοδεύτηκε από αυξημένα μέτρα ασφαλείας
«Η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να στηριχθεί σε παλαιά μοντέλα, αλλά σε νέες δυνατότητες», τόνισε ο υπουργός
Με αφορμή ένσταση αντισυνταγματικότητας για την ΕΥΠ
Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Αττικής
Έμφαση στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την ανθεκτικότητα των υδάτων και την αντιμετώπιση πυρκαγιών
Τι αλλάζει μετά την κατάργηση της τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών 1517
Δωρεά του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη»
Η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι στόχος είναι οι υψηλότεροι μισθοί
Στην 4η θέση με μονοψήφιο ποσοστό το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα
Τι ισχύει για όσους έχουν οφειλές
«Φεύγουμε από τη λογική του παζαριού μεταξύ Α΄ και Β’ γύρου», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών
Τέλος στη φημολογία βάζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Η τοποθέτηση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο πάνελ με θέμα «Κοινωνική Πολιτική και Επιχειρηματική Ευθύνη ως Πυλώνες Βιώσιμης Ανάπτυξης»
Επανέλαβε ότι περίπου 830 εκατ. ευρώ οποία διοχετεύονται στην κοινωνία
«Έχουμε απόθεμα καινοτομίας για να διαπρέψουμε»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.