Πολιτικη & Οικονομια

Τι συμβαίνει με τις αφίσες στο μετρό που «ποινικοποιούν» την άμβλωση;

Σωρεία αντιδράσεων για τις μεσαιωνικές αφίσες στο Μετρό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81917805_1238825052973142_5633479074815934464_n.jpg
© facebook.com/christidispav

Τι συμβαίνει με τις αφίσες στο μετρό που «ποινικοποιούν» την άμβλωση; Ο Παύλος Χρηστίδης ζητεί εξηγήσεις από τη διοίκηση του Μετρό.

Σωρεία αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι αφίσες στο μετρό του «κινήματος» «Αφήστε με να ζήσω», που μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου περί καθιέρωσης «Ημέρας αφιερωμένης εις την προστασίαν του Αγέννητου Παιδιού», έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά της νομιμοποίησης του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή της μητρότητας.

Το «Αφήστε με να ζήσω» στηρίζεται από 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών και τον ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Π., τον «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού» που επιμένει πως το να γίνει κάποιος γονιός δεν είναι επιλογή, αλλά θέλημα Θεού.

Πλέον κάνει δυναμικά την παρουσία του με αφίσες της μεσαιωνικής εκστρατείας του στο Μετρό. Για τον λόγο αυτό έχουν προκύψει πολλές αντιδράσεις με μία εξ αυτών να προέρχεται και από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Κινήματος Αλλαγής Παύλο Χρηστίδη ο οποίος ζητεί εξηγήσεις από τη διοίκηση του Μετρό για τις αφίσες.

Ο ίδιος γράφει: «Η μητρότητα αποτελεί ελεύθερη επιλογή, όχι επιβολή. Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων κατοχυρώθηκε με τον N. 1609 του 1986 του ΠΑΣΟΚ μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων. Και είναι επιλογή και δικαίωμα της κάθε γυναίκας η πρόσβαση στη νόμιμη και ασφαλή έκτρωση, με βάση τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα. Αντιλήψεις σαν αυτές που βλέπουμε στις αφίσες είναι μεσαιωνικές. Τι ακριβώς κάνει η διοίκηση του Μετρό;».

 

 

Μερικές από τις αντιδράσεις:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ