- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Την Πρωτοχρονιά σε λειτουργία το «112»
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξηγεί πώς λύθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες
Σε λειτουργία ο αριθμός «112» από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.
Σε λειτουργία θα τεθεί ο αριθμός κλήσης για καταστάσεις εκτάκτων αναγκών «112» από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.
Μιλώντας στο κανάλι του ΣΚΑΪ ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι η αναβάθμιση και κατ’ επέκταση η δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων από το 112 προγραμματίστηκε κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με τη νέα αναβάθμιση λογισμικού της Apple λύθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες ως προς τη δυνατότητα λήψης εμπλουτισμένων μηνυμάτων από το 112 στις συσκευές όλων των κατασκευαστών. Το σύστημα θα έχει πλήρως παραδοθεί έως το τέλος του 2019, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.
Με τη νέα αναβάθμιση λογισμικού της Apple λύθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες ως προς τη δυνατότητα λήψης εμπλουτισμένων μηνυμάτων από το 112 στις συσκευές όλων των κατασκευαστών. Το σύστημα θα έχει πλήρως παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους. pic.twitter.com/yPIdbKUCHO
— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) December 11, 2019
«Η βασική εκκρεμότητα για τη δυνατότητα λήψης μηνυμάτων εμπλουτισμένου περιεχομένου ήταν με την συγκεκριμένη εταιρία», τόνισε ο Υπουργός.
«Είχα επικοινωνήσει το καλοκαίρι και διαπίστωσα ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για να προβούν στη συγκεκριμένη αναβάθμιση. Την πραγματοποίησαν σε χρόνο – ρεκόρ και μας ενημέρωσαν ότι από χθες το βράδυ πλέον το ελληνικό σύστημα εξερχόμενων μηνυμάτων του 112 λειτουργεί στην νέα αναβάθμιση του λογισμικού τους. Άρα, θα πρέπει όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων τηλεφώνων να “κατεβάσουν” την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού. Όπως έχουμε δεσμευτεί, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους το 112 θα λειτουργεί σε όλες τις “έξυπνες” συσκευές οι οποίες στην Ελλάδα καλύπτουν και το μεγαλύτερο κομμάτι των τηλεφώνων. Υπολογίζεται ότι το 80% των τηλεφώνων της επικράτειας είναι τα λεγόμενα “έξυπνα” τηλέφωνα. Πλέον, το 112 παραδίδεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία από την 1-1-2020 θα είναι και η μόνη αρμόδια να το λειτουργήσει».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.