Θεοδωρικάκος: Τα κόμματα να ξεφύγουν από ιδεοληψίες του παρελθόντος
Έκκληση να ψηφιστεί ομόφωνα το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Θεοδωρικάκος για ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού: Τα κόμματα να ξεφύγουν από φοβίες και ιδεοληψίες του παρελθόντος.
«Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις όταν η χώρα βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη περίοδο», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας τα κόμματα να ψηφίσουν ομόφωνα το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
Μιλώντας σε σχετική εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η ρύθμιση που θα ψηφιστεί από τη Βουλή την Τετάρτη δεν είναι η ιδεώδης, αλλά αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί και να αγκαλιαστεί από τους Έλληνες του εξωτερικού. «Στις επόμενες εκλογές», πρόσθεσε, «θα δούμε, το μέγεθος της διάθεσης των Ελλήνων του εξωτερικού να μετέχουν στα κοινά. Οι ίδιοι με τη συμμετοχή τους πρέπει να ενθαρρύνουν και τα άλλα κόμματα να ξεφύγουν από φοβίες και ιδεοληψίες του παρελθόντος. Και στο μέλλον, με όπλο τη συμμετοχή και όχι την άρνηση και την αδιαφορία, να συνεχίσουν τις πιέσεις προς τα πολιτικά κόμματα για να ολοκληρώσουν αυτό που σήμερα εμείς ξεκινάμε».
Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην αποτυχημένη προσπάθεια του 2009 και υπενθύμισε ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του Αλέκου Αλαβάνου εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή επειδή δεν είχε υιοθετήσει τις προτάσεις του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού για περιφέρειες εξωτερικού και για επιστολική ψήφο. Σημείωσε, δε, ότι στις προτάσεις που είχε καταθέσει τότε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνετο «δικαίωμα ψήφου να έχουν οι Απόδημοι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους», χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.