- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία προχωράει
Απόλυτα ικανοποιημένος ο ΥΠΟΙΚ από την έκβαση του Eurogroup
Απόλυτα ικανοποιημένος ο Χρήστος Σταϊκούρας από την έκβαση του Eurogroup και την εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ.
«Στο σημερινό Eurogroup αναγνωρίστηκε, από όλους τους συμμετέχοντες, η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας από τις Βρυξέλλες.
Το Eurogroup ενέκρινε την επιστροφή των 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, όπως και την ακύρωση της αύξησης του επιτοκίου, που είχε επιβληθεί σε μέρος του δανείου του ESM, στο δεύτερο μνημόνιο. Σε ό,τι αφορά τα σχέδια προϋπολογισμών, ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε πως καμία χώρα δεν βρίσκεται εκτός στόχων.
«Επιβεβαιώθηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί», πρόσθεσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ και συνέχισε: «καταγράφηκε η κάλυψη των κενών και των δεσμεύσεων που είχε αφήσει παρακαταθήκη η προηγούμενη Κυβέρνηση. Αναδείχθηκε η θετική δυναμική που έχει αναπτυχθεί. Και αποφασίστηκε η εκταμίευση του δεύτερου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνεται και η αποδέσμευση της επόμενης δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, των γνωστών ANFAs και SMPs.Αποδέσμευση χωρίς όρους, προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα που είχαν τεθεί παλαιότερα».
«Αυτή η απόφαση εδράζεται στην θετική αξιολόγηση της 4ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τη θετικότερη από τις μέχρι σήμερα δημοσιευμένες Εκθέσεις. Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά, αναδείχθηκε και καταγράφηκε στην ανακοίνωση του Eurogroup το ζήτημα της αξιοποίησης των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα για επενδυτικούς σκοπούς, και προς αυτό το σκοπό αποφασίστηκε η έναρξη της σχετικής τεχνικής επεξεργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ελληνική οικονομία προχωράει.
Προχωράει με σταθερά και ιεραρχημένα βήματα προς την πλήρη κανονικοποίησή της, τους καλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τη στήριξη των οικονομικά αδυνάμων και της μεσαίας τάξης, και την ολόπλευρη ισχυροποίηση της χώρας», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι θα βρίσκονται στην αίθουσα
Εγκαίνια έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Με φόντο την παρουσίαση του νέου κόμματος
«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα εθνική πυξίδα», ανέφερε
Οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης και Μαριάννα Τουμασάτου παρουσιάζουν την εκδήλωση
Στην εκδήλωση για το βιβλίο των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κωνσταντίνου Φίλη
Σε εγρήγορση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενόψει της θερινής περιόδου
«Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα πει έστω και μια κουβέντα για τη μεγάλη επιτυχία;»
Με αφορμή ανάρτηση του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα
Το νέο σύστημα ενώνει Κτηματολόγιο, Ε9 και ΔΕΔΔΗΕ για ελέγχους και δικαιότερες επιβαρύνσεις
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο
Σε εξέλιξη επαφές Αθήνας-Βρυξελλών για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την Eυρωπαϊκή Εισαγγελία
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η ισχυρότερη παρουσία καταγράφεται στα δεξαμενόπλοια και στα bulk carriers
Νέο μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο πλαίσιο που ενσωματώνει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Το 44% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 45% διαφωνεί
Ποιοι δικαιούχοι κόβονται αυτόματα από το σύστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.