- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πέτσας: Καμία μείωση σε συντάξεις και αφορολόγητο
Τόνισε, επίσης, ότι το νέο ασφαλιστικό\ είναι συνδεδεμένο με τις αποφάσεις του ΣτΕ
Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε, απαντώντας στις δηλώσεις Τόμσεν, ότι «δεν θα μειωθούν το αφορολόγητο, ούτε οι συντάξεις».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε, απαντώντας στις δηλώσεις Τόμσεν, ότι «δεν θα μειωθούν το αφορολόγητο, ούτε οι συντάξεις».
Ξεκαθάρισε ότι όσοι λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις χαμηλότερες από όσα δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΣτΕ, θα πάρουν τη διόρθωση που τους αναλογεί από τις 4 Οκτωβρίου και μετά. Είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ολόκληρη την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων για να ανακοινώσει τις αποφάσεις της και προσέθεσε πως εάν πρόκειται για αναδρομικά δεκαμήνου τότε θα δοθούν τμηματικά. Σε περίπτωση που αφορά σοβαρά μεγαλύτερα ποσά η κυβέρνηση θα αποφασίσει χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας , όπως ανέφερε.
Τόνισε, επίσης, ότι το νέο ασφαλιστικό -που στόχος της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί έως τα τέλη του 2019- είναι συνδεδεμένο με τις αποφάσεις του ΣτΕ για να διορθωθεί το «έκτρωμα Κατρούγκαλου», όπως χαρακτήρισε το σχετικό νόμο, ενώ αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις για τις αυξημένες εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και τη χαμηλή ανταποδοτικότητα. Υπογράμμισε ακόμη ότι το κόστος μετάβασης για το νέο σύστημα για τις επικουρικές θα είναι χαμηλό εφόσον ισχύσει για νέους ασφαλισμένους, και σε κάθε περίπτωση θα είναι εγγυημένο από το κράτος. Είπε ότι σχετικά με την απόδοση των κεφαλαίων θα υπάρχει πλαίσιο με κανόνες για το πού θα επενδύονται οι εισφορές με βάση τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές και υπό την εποπτεία της Τραπέζης της Ελλάδος ενώ αναφέρθηκε στο σκανδιναβικό μοντέλο.
Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα που θα προκύψει από τα πλεονάσματα ανέφερε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πού θα δοθεί, σημειώνοντας ότι όλα θα κριθούν στα τέλη Νοεμβρίου όταν θα είναι ξεκάθαρη η πορεία των εσόδων.
Για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης είπε ότι θα καταβληθεί έως τα τέλη του έτους για να μην παρατηρείται ο «τραγέλαφος των προηγούμενων ετών καθώς καταβαλλόταν μετά το τέλος της περιόδου». Πάντως, είπε πως δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση εάν θα αυξηθεί η επιδότηση της τιμής ανά λίτρο ή θα αλλάξουν κριτήρια για συγκεκριμένες ζώνες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.