Πολιτικη & Οικονομια

H Γεννηματά στηρίζει τη Σαραρέ Κχαντεμί να μην εκδοθεί στο Ιράν

Συγκλονίζει η ιστορία της μητέρας της 6χρονης Ντιάνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
screenshot_2019-10-12_3_fofi_gennimata_-_dimosieyseis.png

H Ιρανή Σαραρέ Κχαντεμί και η 6χρονη κόρη της Ντιάνα βρήκαν σύμμαχο στον αγώνα της για τη μη έκδοσή τους στο Ιράν στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά στηρίζει την Ιρανή μητέρα Σαραρέ Κχαντεμί και την 6χρονη κόρη της στον αγώνα τους να μην εκδοθούν στο Ιράν.

«Η Σαραρέ Κχαντεμί είναι μια γυναίκα - μητέρα που αναζητά ελευθερία και ασφάλεια γι' αυτήν και την 6χρονη κόρη της Ντιάνα. Μακριά από τη βία και την κακοποίηση του περιβάλλοντος της.

»Την ακούμε με σεβασμό. Με αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το καταφύγιο για τη Σαραρέ και τη Ντιάνα.

»Η απόρριψη του αιτήματος έκδοσής της είναι μονόδρομος» έγραψε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στο Facebook.

 

 

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου αναμένονται τα νεότερα από τον Άρειο Πάγο σχετικά με την έκδοση ή μη μητέρας και κόρης. Η κυρία Κχαντεμί ζητεί να μην επιστρέψει πίσω στην πατρίδα της η ίδια και το παιδί της ώστε να γλιτώσουν από τον δυνάστη άνδρα της, σε μια χώρα που οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα.

Στην υπόθεση της Σαραρέ Κχαντεμί και της κόρης της εστιάζει και ο Γεώργιος Καραβανας, ανάρτηση του οποίου αναδημοσίευσε ο γνωστός συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, καλώντας όσες και όσους νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και όσες και όσους έχουν δημόσιο λόγο, να διαδώσουν και να υποστηρίξουν το αίτημα της Σαραρέ Κχαντεμί.

Όπως αναφέρει ο κ. Διοξιάδης η νέα γυναίκα από το Ιράν ήρθε στη χώρα μας «με την εξάχρονη κόρη της Ντιάνα, για να γλυτώσει από έναν βάρβαρο δυνάστη σύζυγο και ένα καθεστώς όπου τα δικαιώματα της γυναίκας είναι ανύπαρκτα».

Σύμφωνα με τον ίδιον, το Ιράν, όπου ισχύει ο νόμος της Σαρία, ζητά την έκδοση τους, μάνας και κόρης. Η βάση είναι μήνυση του συζύγου της, που κατηγορεί την Σαραρέ για απαγωγή (κατά τον ιρανικό νόμο) ανηλίκου--της κόρης της. Σύμφωνα με τον ιρανικό νόμο, η πράξη της Σαραρέ, να πάρει την κόρη της, θεωρείται απαγωγή και τιμωρείται με ελάχιστο δεκαπέντε έτη φυλάκισης. Αλλά τα πράγματα είναι χειρότερα για εκείνη: ο άνδρας της την έχει κατηγορήσει στο Ιράν για συμμετοχή σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, πράγμα που μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με την ποινή του θανάτου.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ