Πολιτικη & Οικονομια

«Ηλεκτροσόκ» για 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές της ΔΕΗ

«Τα χρωστούν συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες», γι' αυτό και θα τους κοπεί το ρεύμα, ξεκαθάρισε ο Κωστής Χατζηδάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Αμύνταιο
Εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Αμύνταιο/© INTIMENEWS/ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΑΜΙΔΗΣ

Έρχονται διακοπές ρεύματος σε 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Η ΔΕΗ ετοιμάζεται να κόψει το ρεύμα σε 30.000 καταναλωτές που χρωστούν και δεν πληρώνουν ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Αυτό υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, τα χρωστούν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες».

Και πρόσθεσε: «Θα μου πείτε, αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη; Ευθέως λέω δεν αποκλείω και είμαστε εδώ για να διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα».

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχο την εύρεση στρατηγικού επενδυτή. Εξήγησε, μάλιστα, ότι ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει τώρα η ιδιωτικοποίηση είναι πως η ΔΕΗ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα, και το οποίο θα αποτελεί «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ, είναι η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, του δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

«Αυτό το οποίο έχουμε κατορθώσει, είναι η ΔΕΗ να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό και από εδώ και πέρα έχουμε ένα νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο -θέλω να πιστεύω- ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά. Γιατί πάει με τον αραμπά, ενώ οι ανταγωνιστές της παίρνουν αποφάσεις με ταχύτητα δευτερολέπτου» διευκρίνισε.

Ο κ. Χατζηδάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την άνοδο της μετοχής της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Όπως είπε, τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα «να τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ