Πολιτικη & Οικονομια

Τα 5 πιο αστεία κομματικά τραγούδια

Σπάνια αριστουργήματα που εγγυώνται ατελείωτο κλάμα

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
406681_1.jpg
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ / INTIME NEWS

Ο Μάνος Βουλαρίνος παραθέτει τη λίστα με τα 5 πιο αστεία κομματικά τραγούδια

Είναι πραγκτικά αδύνατο να γράψεις ένα τραγούδι για ένα κόμμα και να μην είναι αστείο. Η μόνη περίπτωση να τα καταφέρεις είναι το τραγούδι σου να είναι σατιρικό και η σάτιρα σου αποτυχημένη. Αν το τραγούδι σου είναι ειλικρινές τότε το γέλιο (το ακούσιο που είναι και το καλύτερο είδος γέλιου) είναι εγγυημένο. 

Αυτό κάνει την απόπειρα επιλογής των πιο αστείων κομματικών τραγουδιών ιδιαίτερα δύσκολη. Συνεπώς, αυτή η λίστα με τα 5 πιο αστεία κομματικά τραγούδια σίγουρα μπορεί να αναθεωρηθεί, αλλά το ίδιο σίγουρα είναι μια λίστα με 5 σπάνια αριστουργήματα που εγγυώνται ατελείωτο κλάμα. 

1. Η Νίκη της ΝΔ

Υπάρχουν πολλά τραγούδια για την ΝΔ/ΟΝΝΕΔ/ΜΑΚΙ και ο λόγος είναι απλός. Οι αριστεροί είχαν τραγούδια από παλιά που μπορεί να μην είναι κομματικά με τη στενή έννοια του όρου αλλά είναι πολιτικά και δικά τους. Από τα αντάρτικα μέχρι τα τραγούδια των πρώην βουλευτών της ΝΔ Θεοδωράκη και Ξαρχάκου υπάρχουν πολλοί ύμνοι για την αριστερά. Αντιθέτως, στη Δεξιά υπήρχε ένα πρόβλημα μελοποίησης. Αυτό οδήγησε, στη μεταπολίτευση, αρκετούς συμπολίτες να γράψουν εμπνεόμενοι από τη γαλάζια παράταξη με σπαρταριστά αποτελεσματα. Με δυσκολία (ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος) διάλεξα αυτό το αριστούργημα που μοιάζει σαν ένας λοβοτομημένος Θεοδωράκης να γράφει ύμνο παιδικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Τραγούδια ΝΔ - Η νίκη

2. Το γλέντι του ΠΑΣΟΚ

Νησιώτικο αφιερωμένο στον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν χρειάζεται να πω πολλά περισσότερα. 

ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

3. Hymn to SYRIZA

Ποτέ άλλωτε τρυφερότητα και πολιτική δεν ήρθαν τόσο κοντα. Μια έκρηξη λυρισμού για το κόμμα του Αλέκση. Η προσπαθεια μοιάζει ερασιτεχνική αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορουσε να το πετύχει ουτε ο πιο ταλαντούχος επαγγελματίας κωμικός . 

Hymn to Syriza (Ύμνος στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)

4. Στις Εκλογές Ψηφίζουμε το Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

Νομίζω πως ό,τι υπάρχει σ’ αυτό το βίντεο είναι υπεράνω περιγραφής. Θα ήταν το πιο αστείο κομματικό τραγούδι αν δεν υπήρχε το επόμενο. 

Στις Εκλογές Ψηφίζουμε το Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α ( ΝΕΟ 9/2015 )

5. Ύμνος στο ΚΚΕ

Κερδίζει τον τίτλο του πιο αστείου πολιτικού τραγούδιού για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι πως το ΚΚΕ δεν χρειάζεται τραγούδια. Το κομμουνιστικό ρεπερτόριο είναι τόσο πλούσιο που κάνει αχρείαστη οποιαδήποτε προσθήκη. Ο δέυτερος είναι οι στίχοι που μοιάζουν με τραγούδια κοινότητας απεξάρτησης και ιδιαιτέρως ο ακούσια (;) αυτοσαρκαστικος «αν είναι αρρώστια ποτέ να μην περάσει». Και μπράβο του. 

Υμνος στο ΚΚΕ - Ενα τραγούδι για τα 100 Χρόνια ΚΚΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ