- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η θεία αρρώστησε
Η θεία Ευτέρπη αρρώστησε και αναγκαστήκαμε να την πάμε στο νοσοκομείο «Χ». Ταλαιπωρημένη από γερή γρίπη, με ψυχολογικά προβλήματα, βρέθηκε στη μονάδα βραχείας νοσηλείας για τις πρώτες εξετάσεις. Δυστυχώς, η εισαγωγή έγινε μια μέρα πριν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αποσύρουν από την κυκλοφορία το 25άρι, οπότε το πληρώσαμε κανονικότατα (αλήθεια, τώρα που ακυρώθηκε το μέτρο θα πάρουμε το ποσό πίσω ή θα το «εξαργυρώσουμε» με ισοδύναμα...τσιγάρα;)
Στο δεύτερο όροφο της πανεπιστημιακής κλινικής, η θεία βρέθηκε σε ένα δίκλινο με υποφερτές συνθήκες. Μόνο που οι ατελείωτοι θάλαμοι, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, εξυπηρετούνταν από δύο μόλις νοσοκόμες. Έτρεχαν και δεν έφταναν. Καμικάζι!
Την πρώτη μέρα η θεία Έφη ήταν ανήσυχη. Είπαμε στο προσωπικό ότι χρειάζεται άμεσα τα ψυχοφάρμακά της. Η συμβουλή τους; Να πάμε να τα πάρουμε από ένα φαρμακείο, γιατί η κλινική δεν τα διέθετε και υπήρχε μια γραφειοκρατία που θα καθυστερούσε τη χορήγησή τους δυο μέρες. Τα πήραμε (κόστος 50 ευρώ).
Η άλλη μου θεία-ηρωίδα, στο προσκεφάλι της ασθενούς από το πρωί μέχρι το βράδυ, αποχωρούσε εξαντλημένη κατά τις 11 τη νύχτα. Μέχρι το πρωί, η ιδιαίτερη νοσοκόμα. Ταρίφα, κοντά 90 ευρώ η διανυκτέρευση. Επί τέσσερις μέρες, ευρώ 360. Αναλώσιμα (χαρτιά υγείας κ.λπ.) ανάλογα με τη μέρα. Καλού κακού, φέρναμε κάτι οι συγγενείς. Κόστος, απροσδιόριστο.
Οι γιατροί έκαναν σωστή δουλειά. Μετά από τέσσερις μέρες, ήρθε η ώρα για το εξιτήριο. Το πήραμε λίγο πριν από το μεσημέρι, αλλά περιμέναμε το ασθενοφόρο για τη μεταφορά στο σπίτι. Οι ώρες περνούσαν, αλλά λόγω των επειγόντων περιστατικών δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Τελικά μας είπαν πως πριν από τις 9 το βράδυ δεν είχαμε ελπίδα. Έτσι, μισθώσαμε ιδιωτικό ασθενοφόρο για τη θεία, κόστος 50 ευρώ.
Τελικά, καθαρίσαμε με μια 500άρα. Κακό του κεφαλιού μας! Αν η θεία αρρώσταινε μια μέρα μετά, αν φυλάγαμε καραούλι και τη νύχτα, αν κάναμε υπομονή δύο μέρες για τα ψυχοφάρματα, αν περιμέναμε εννιά ώρες μέχρι να έρθει διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δεν θα πληρώναμε μία...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.