Πολιτικη & Οικονομια

Κόλαση! Δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα, έκοψαν τις συντάξεις, τέρμα και οι 120 δόσεις

Τα είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κανείς δεν τον πίστευε

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
429413.jpg
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / INTIME NEWS

Οι κοινωνικοί αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ έστυψαν και πάλι το μυαλό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή τη φορά έρχεται η μαύρη απελπισία

Η αλήθεια είναι ότι οι κοινωνικοί  αγωνιστές που εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ακριβώς της συμμετοχής τους στους κοινωνικούς αγώνες, διαθέτουν την απαράμιλλη ικανότητα να ερμηνεύουν τις πολιτικές συνθήκες και να μας προετοιμάζουν για όσα θα συμβούν στο λαό και στη χώρα.

Το 2015 είχαν αναλύσει με λεπτομέρειες την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η ελπίδα έρχεται». Θα την συνόδευαν μεγάλες αυξήσεις μισθών, τεράστιες αυξήσεις συντάξεων, ατελείωτη και εντελώς τζάμπα οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, επιβολή της σεισάχθειας ώστε κανείς να μη χρωστάει στις τράπεζες, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών  στην Ευρώπη με θεαματική στροφή προς τα αριστερά και άγρια φορολόγηση των εφοπλιστάδων ώστε με τα λεφτά τους να φάει ψωμί ο κοσμάκης. Όπως γνωρίζουμε, αυτή η σωστή και εμπεριστατωμένη καταγραφή της πραγματικότητας επιβεβαιώθηκε «από την ίδια τη ζωή». Με το που ανέλαβε να κυβερνήσει τη χώρα ο σ. Τσίπρας και ο σ. Καμμένος -ο τελευταίος είναι υπαρκτό πρόσωπο, παρόλο που τον έχει  εξαφανίσει μέχρι και ο Γαβράς από την ταινία του- η ελπίδα θριάμβευσε, αλλά δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε ο κομμουνισμός κι έτσι έπρεπε να ξαναγίνουν εκλογές.

Οι κοινωνικοί αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ έστυψαν και πάλι το μυαλό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή τη φορά έρχεται η μαύρη σαν τον φασισμό απελπισία. Η απομάκρυνση του σ. Πολάκη από την υγεία, του σ.Καρανίκα απο τις στρατηγικές επενδύσεις και του σ. Καψώχα από την ΕΡΤ, θα φέρει στην πατρίδα μια σειρά από μεγάλες καταστροφές τις οποίες περιέγραψαν με θαυμαστή σαφήνεια.

Όχι δεν ήταν μάγοι. Απλώς ο μαρξισμός-λενινισμός τους προσφέρει τα ιδεολογικά εργαλεία για να προβλέπουν το μέλλον της ανθρωπότητας ολάκερης και κυρίως το δικό τους. Μα σε όλα να πέσουν μέσα;

Δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα

Ο σ. Αλέξης Τσίπρας ήταν σαφής κατά την προεκλογική του συνέντευξη στο δελτίο του Alpha. Με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό ο Έλληνας θα περνάει και τις επτά ημέρες της εβδομάδας στις φάμπρικες και στα γιαπιά. «Δεν το πίστευα! Ο κύριος Μητσοτάκης θέλει επταήμερη εργασία! Είδα το βίντεο τρείς φορές και συνειδητοποίησα ότι ο κύριος Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, είναι απόψεις που πιστεύει. Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε. Οι επικοινωνιολόγοι του και οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια...»

Η διαβεβαίωση του τέως πρωθυπουργού για την επερχόμενη 7ήμερη εργασία που θα επιβάλλει η κρυφή ατζέντα του Μητσοτάκη, απέκτησε μεγαλύτερη βαρύτητα μετά τις ανακοινώσεις και άλλων επιφανών πολιτικών, όπως του σ. Νίκου Παππά και της σ. Έφης Αχτσιόγλου. «Η θέση αυτή του Μητσοτάκη ξεπερνά κάθε όριο. Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα», δήλωσε ο πρώτος. «Αλλά ναι, τελικά σήμερα ο Μητσοτάκης κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Εξήγγειλε την 7ήμερη εργασία», συμπλήρωσε η δεύτερη.

Μας κόψανε το δώρο Χριστουγέννων

Μαύρες γιορτές  θα περάσουμε φέτο(ς). Ο Άγιος Βασίλης δεν θα κατέβει από τις καμινάδες, το έλκηθρό του θα είναι άδειο, το δώρο Χριστουγέννων όνειρο ήταν και πάει, το έφαγε και αυτό η ακροδεξιά μαρμάγκα. Και να πεις ότι δεν μας είχαν προειδοποιήσει οι γραφίδες του συριζαϊκού διαλεκτικού υλισμού; Διαβάζουμε στην «Αυγή»: «Μια παροχή που πρέπει να κοπεί είναι το δώρο των Χριστουγέννων για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, που φιλοδοξεί να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες ιδέες της Νέας Δεξιάς στις πλάτες των εργαζόμενων. Μια παροχή που, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν θα πρέπει να την περιμένουν στο τέλος της χρονιάς οι νέοι Έλληνες, καθώς γι' αυτούς το πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπει την είσοδο σε ένα εργασιακό περιβάλλον απαλλαγμένο από τις πελατειακές σχέσεις ενός αμαρτωλού παρελθόντος που ήθελε τους εργοδότες να καταβάλουν στους "ομήρους" έναν επιπλέον μισθό πριν από τα Χριστούγεννα».

Οι 120 δόσεις για την πληρωμή παλαιών οφειλών αποτελούν παρελθόν

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι «μενουμευρωπαίοι» φιλελέδες και τα τσιράκια τους, θέλουν να πίνουν το αίμα του μεροκαματιάρη. Μόλις λοιπόν κατέλαβαν το Μαξίμου, έβαλαν τέλος στο φιλολαϊκό μέτρο των 120 δόσεων, επιβεβαιώνοντας και σε αυτή την περίπτωση την προεκλογική ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος στον τέως υφυπουργό σ. Πετρόπουλο: «Το  έχω πει και δεν έχει διαψευστεί, πως οι 120 δόσεις, οι οποίες έχουν μπει ήδη σε εφαρμογή για τις ασφαλιστικές εισφορές, θα καταργηθούν από τη ΝΔ. Είναι θέματα τα οποία έχουν διατυπωθεί σαφώς από στελέχη της ΝΔ αλλά και από κ. Μητσοτάκη».

Αυξήθηκαν οι εισφορές των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών κατά  53% και μηδενίστηκαν οι επικουρικές συντάξεις.

Μιλώντας στο ανεξάρτητο και φιλοπρόοδο Documento (αυτό με τη Μαρέβα στη πρώτη σελίδα του), ο αρμόδιος υφυπουργός σ. Πετρόπουλος προβλέπει με θαυμαστή ακρίβεια το ανατριχιαστικό περιβάλλον που θα αντικαταστήσει τον ασφαλιστικό παράδεισο στον οποίο ζούσαμε: «Μετά από την κατάργηση της ρύθμισης των 120 δόσεων θα υιοθετηθεί ένα μοντέλο τριών πυλώνων που θα μετατρέψει το κοινωνικό δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση σε αγοραίο κερδοσκοπικό προϊόν. Θα επιβληθεί εισφορά 6% σε όλους τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις θα εξαφανιστούν όπως συνέβη με τον ΛΕΠΕΤΕ. Οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν από την πρώτη χρονιά...Η επαναφορά του παλαιού μοντέλου θα προκαλέσει αυτόματα αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών 53% κατά μέσο όρο. Τέλος, θα προκαλέσει χιλιάδες νέα λουκέτα».

Ήρθε η δικτατορία του Πινοτσέτ

Το χρέος ενός Ηγέτη είναι να θέτει τους άλλους προ το ευθυνών τους. Με δραματική προεκλογική παρέμβαση, ο σ. Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον λαό να φανεί αντάξιος της Ιστορίας και να τον ξανακάνει πρωθυπουργό: «Οι πολίτες, οι απόμαχοι της εργασίας και της ζωής πρέπει να ξέρουν: πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι γραμμένη η σύνταξή τους, οι αντίπαλοί μας έχουν άλλες προτεραιότητες, που δεν αφορούν τους πολλούς, αφορούν δώρα στους λίγους και εκλεκτούς. Επταήμερη εργασία, κατάργηση του οκτάωρου για τους πολλούς. Το σχέδιό τους είναι ένα ασφαλιστικό σύστημα σαν αυτό που έστησε στην Χιλή ο Πινοσέτ που θα οδηγήσει σε κατάρρευση και στην επιστροφή στο ΔΝΤ. Αυτό είναι το σχέδιό τους».

Ψάχνουμε ξεροκόμματα στα σκουπίδια

Ενώ κατά την σοσιαλιστική τετραετία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τρώγαμε τσιπούρες με φόντο την Ακρόπολη και καπνίζαμε πούρα πάνω στα απαλλοτριωμένα κότερα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με το που βγήκε ο Μητσοτάκης σχηματίζονται ουρές μπροστά στους σκουπιδοτενεκέδες! Η περιγραφή ανήκει στον στρατευμένο ταλαντούχο στιχουργό σ. Νίκο Μωραΐτη: «Κι όταν η Ελλάδα θα ξαναγεμίσει άστεγους, κι όταν θα ξαναψηφιστεί ο υποκατώτατος μισθός, κι όταν θα πληρώνουν οι πολίτες για τα νοσήλιά τους έναν σκασμό λεφτά, κι όταν οι συνταξιούχοι θα ξανατρώνε από τα σκουπίδια, εγώ, Αλέξη, θα είμαι με τον Μητσοτάκη, όχι με αυτούς. Γιατί αυτοί τον διάλεξαν, γιατί αυτός τους αξίζει».

Οι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό

Εδώ ο σ. Τσιπρας δίνει ρέστα ρεαλιστικής εκτίμησης. Εξαγγέλλοντας το τέλος των μνημονίων, παρουσιάζει το ζοφερό τοπίο που βρίσκεται προ των πυλών: « Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι. Είναι όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και τον λαό ξανά στα αμπάρια. Όσοι έφτιαξαν, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση τους, την Ελλάδα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξουσίας των λίγων. Αυτοί που θέλουν να μπορούν ανενόχλητοι να φοροδιαφεύγουν, να παρασιτούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, έχοντας τις offshore τους και ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ».

Τώρα που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών έχουμε στοιχεία για κάποιους από αυτούς που -κατά τον σ. Τσίπρα- «έφτιαξαν την Ελλάδα της διαφθοράς» και «παρασιτούν» έχοντας «τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό».

Έχουμε και λέμε. Γιάνης Βαρουφάκης: δύο τραπεζικοί λογαριασμοί στην ελβετική τράπεζα Corner Banca, με 45.000 ευρώ και 204.000 δολάρια. Γιώργος Χουλιαράκης: λογαριασμοί στη Μεγάλη Βρετανία με περισσότερα από 50.000 ευρώ και περίπου 600 στερλίνες. Ευκλείδης Τσακαλώτος: καταθέσεις μετά της συζύγου του στη Μεγάλη Βρετανία 28.000 λιρών. Θεανώ Φωτίου: δύο λογαριασμοί στη Μεγάλη Βρετανία με 58.000 λίρες και 30.000 λίρες. Κώστας Δουζίνας: τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί στη Μεγάλη Βρετανία με 70.000 λίρες και δύο λογαριασμοί στην Αυστραλία με 38.000 και 49.000 δολάρια. Έφη Αχτσιόγλου: καταθέσεις 14.000 ευρώ σε τράπεζα του Βελγίου. Γιώργος Κατρούγκαλος: καταθέσεις περίπου 19.000 σε βελγική τράπεζα. Δημήτρης Μάρδας: συνδικαιούχος σε καταθέσεις 50.000 ευρώ σε βελγική τράπεζα. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: διατηρεί τρεις λογαριασμούς σε τράπεζα του Μονάχου, συνολικού ύψους 261.000 ευρώ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και Ράνια Αντωνοπούλου: σε τράπεζες των ΗΠΑ εμφανίζουν καταθέσεις που κυμαίνονται μεταξύ 270.000 και 425.000 δολαρίων.

Δυστυχώς τα πράγματα είναι χειρότερα

Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμη και ο επιστημονικός μαρξισμός-λενινισμός αδυνατεί να προβλέψει τα επερχόμενα γεγονότα, που ακόμη και οι πιο διεισδυτικοί κομμουνιστές δεν μπορούν να αναλύσουν τις δυσάρεστες κοινωνικές οπισθοδρομήσεις. Αυτό έγινε και τώρα. Κανείς δεν εκτίμησε ότι η επίθεση του φεουδαρχικού κεφαλαίου θα έφτανε στο αίσχιστο σημείο ταξικού ρεβανσισμού, ώστε να κόψει μία διαφήμιση από την τρίτη σελίδα του Documento και τον σ. Μωραΐτη από την κριτική επιτροπή του Final Four του Ant1. Ευτυχώς που υπάρχουν τα αριστερά social που αναδεικνύουν ως κυρίαρχο θέμα της εποχής αυτή τη θλιβερή Μαύρη Βίβλο κατά των λαϊκών κατακτήσεων.

Πικρή διαπίστωση

Τελικά μήπως είχε δίκιο το δημοκρατικά ευαίσθητο etetradio που ζητούσε να μη γίνουν εκλογές λόγω των κακών σχέσεων με την Τουρκία;

img_0193.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ