Ημέρα καταβολής των συντάξεων χηρείας - Αυξήσεις έως και 290 ευρώ
Πιστώνονται σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Αρχίζει σήμερα Παρασκευή η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναυπολογισμού τους.
Αρχίζει σήμερα Παρασκευή η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναυπολογισμού τους. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η αύξηση στις συντάξεις χηρείας θα κυμαίνεται μεσοσταθμικά στα 290 ευρώ τον μήνα για το Δημόσιο και στα 208 ευρώ για τους ασφαλισμένους του πρώην ΙΚΑ.
«Συνολικά 65.850 περιπτώσεις συντάξεων χηρείας θα αποδοθούν τώρα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα καταβληθεί το ποσοστό της σύνταξης χηρείας το οποίο αυξήθηκε από το 50% στο 70% της σύνταξης του θανόντος.
Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», ο κ. Βρούτσης ανέφερε: «Ό,τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά, γίνεται αυτόν το μήνα [καθώς] 65.850 περιπτώσεις συντάξεων χηρείας θα αποδοθούν τώρα. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο, πληρώνεται η αύξηση από το 50% στο 70%, όπως δεσμευθήκαμε, ενώ τα αναδρομικά θα δοθούν τον επόμενο μήνα». Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι δικαιούχοι/ες συντάξεων χηρείας του Δημοσίου θα δουν την αύξηση αυτόνομα στο βιβλιάριό τους, ενώ οι δικαιούχοι/ες συντάξεων χηρείας του ΙΚΑ θα δουν δύο καταβολές- η μία είναι το καθαρό ποσό που λάμβαναν και η άλλη θα αφορά την αύξηση κατά 20%.
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Για απύθμενο θράσος κατηγόρησε τον κ. Βρούτση η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
Αναφέρει ειδικότερα ότι «οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας από το 50% στο 70% και οι άλλες βελτιωτικές ρυθμίσεις, όπως η κατάργηση των ηλικιακών ορίων ώστε να καταβάλλονται εφ' όρου ζωής, είναι μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο". "Αυτό το γνωρίζουν οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας και όλοι οι πολίτες", συνεχίζει και καταλογίζει στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι "κυριολεκτικά δεν έκανε απολύτως τίποτα για τις αυξήσεις αυτές, παρά μόνο ότι τις καθυστέρησε 2 μήνες από διαχειριστική ανεπάρκεια, αφού ήταν προγραμματισμένες να καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου". Συμπληρώνει δε ότι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, "τα αναδρομικά ποσά θα δοθούν με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στα τέλη του επόμενου μήνα».
«Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να καπηλευτούν τις αυξήσεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθενται και να προσβάλλουν τους συνταξιούχους», σχολιάζει η κ. Αχτσιόγλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.