Πολιτικη & Οικονομια

Πασχαλινό οβελία θα διαθέτουν από φέτος τα σχολικά κυλικεία

Για λόγους τόνωσης της εθνικής συνείδησης των μαθητών

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kilikio.jpg

Επιστροφή στις παραδοσιακες διατροφικές συνήθειες της ελληνικής υπαίθρου και σε μια πιο «εθνική» διατροφή, πριν αυτή αλλοιωθεί από τις σύγχρονες υγειινιστικές συνήθειες, σηματοδοτεί η απόφαση της υπουργού Παιδείας να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά φέτος, στα προϊοντα που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία, μια σειρά τροφών μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων.

Θεωρώντας μάλιστα ότι οι παραδόσεις των προγόνων μας βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση της έννοιας «Εθνικό», η Νίκη Κεραμέως ζήτησε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος να σουβλίζονται πασχαλινοί οβελίες ή κατσίκια προκειμένου οι μαθητές να εξοικειωθούν καλύτερα με τις γεύσεις της πατρίδας μας.

Επίσης, κατά τα διαλείμματα θα προσφέρεται στα κυλικεία «Κλέφτικο», σε συνδυασμό με το μάθημα της Ιστορίας της επανάστασης του 1821 και φασολάδα, σε συνδυασμό με το μάθημα της λαογραφίας, ενώ προτρέπει τους υπεύθυνους των κυλικείων να αποφεύγουν το κοντοσούβλι, καθώς παραπέμπει στις διατροφικές συνήθειες του Μεγάρου Μαξίμου κατά την προηγούμενη κυβέρνηση.  


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ